Door een 1-0 nederlaag kan Go Ahead Eagles rechtstreekse promotie naar de Eredivisie uit het hoofd zetten. Op de Vijverberg werd een knullige en onnodige nederlaag geleden.

In een tempoloze eerste helft kreeg de thuisploeg één grote kans. Die was voor Opoku. Hij schoot vanuit de draai ruim naast. Even later kon Konings nog een schot plaatsen, maar deed dat een halve meter naast het doel. Go Ahead Eagles kon er geen fatsoenlijke aanval tegenover zetten waardoor de logische ruststand 0-0 was.

In de tweede helft bleek maar weer dat een wedstrijd op één moment beslist kan worden. Binnen een minuut had Botos moeten scoren. Hij kwam oog in oog met doelman de Boer, maar verzuimde Go Ahead Eagles op voorsprong te zetten. Een minuut later greep de ploeg van Van Wonderen niet goed in en kon Schuurman binnen schieten, 1-0.

In de slotfase zocht Go Ahead Eagles nadrukkelijk de aanval, maar kwam het niet door de muur van de verdedigers die de Graafschap had opgetrokken. Eén keer lukte het wel, maar toen koos Wout Droste voor een breedtepass in plaats een schot op doel.

Go Ahead Eagles laat daarmee de kans liggen om aan te sluiten richting plek twee. Wat voorlopig rest, is een plek in de nacompetitie. Uiteindelijk is dat nog altijd een hele mooie prestatie, maar op een onnodige manier verliezen doet altijd even pijn.

Vorig artikelMatchtalk: De Graafschap – Go Ahead Eagles
Volgend artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 12