Go Ahead Eagles heeft een matige seizoenstart achter de rug in Alkmaar. De ploeg van Rene Hake verloor met 5-1 van AZ en heeft slechts tien minuten echt serieus in de wedstrijd meegedaan. Dat was na een prachtige vrijetrap van Philipp Rommens, die daarmee de 3-1 op het scorebord bracht, maar de tachtig andere minuten waren onder de maat.

Het begon allemaal met een twijfelend opbouw moment van Amofa. Na een minuut had de centrale verdediger al een gele kaart te pakken. Niet veel later was diezelfde Amofa debet aan het doelpunt van Clasie waarna de thuisploeg al vroeg op voorsprong stond.

Nog binnen het kwartier dook Pavlidis vrij op voor Jeffrey de Lange waardoor het een hele lange middag ging worden voor Go Ahead Eagles. De spits van AZ stond helemaal vrij bij een hoekschop waardoor ook het tweede doelpunt vrij makkelijk gemaakt kon worden door AZ.

In het verdere verloop van de eerste helft was AZ de meest dreigende ploeg. Pavlidis kopte nogmaals op de lat en ook Dani de Wit was nog dichtbij een treffer.

Coach Rene Hake paste in de rust drie wissels toe. Maar het mocht in eerste instantie niet baten. Ruben van Bommel maakte vier minuten na de rust de 3-0 waardoor de wedstrijd direct gespeeld was. De prachtige vrije trap van Philipp Rommens kon daar weinig verandering in brengen.

Alhoewel de tegentreffer wel voor een opleving zorgde. Go Ahead liet in die fase daarin een aantal aardige aanvallen zien en Bas Kuipers had zelfs de 3-2 op schoen maar zag zijn poging katachtig gepakt worden door doelman Ryan.

In de slotfase liep AZ nog uit na 5-1 waarbij de 4-1 vanuit een strafschop viel en de laatste treffer diep in extra tijd.

Hieronder de samenvatting van de wedstrijd inclusief de nabeschouwingen met René Hake en Mats Deijl. Dit is een voortvloeisel uit de samenwerking dat Deventer Voetbal heeft met Salland1.