In een uitermate zwakke wedstrijd van beide teams heeft Go Ahead Eagles de avond voor zichzelf nog iets rampzaliger gemaakt door met 2-1 te verliezen van FC Eindhoven. De nederlaag is onnodig, onverdiend maar ook als knullig te betitelen.

Ondanks het feit dat aan de eerste helft geen einde leek te komen, kregen beide teams voldoende kansen. Eindhoven noteerde er vier waarvan Lopes (volley net over) het dichtstbij een treffer was. Ook Joey Sleegers was met twee rushes, waarbij hij drie verdedigers voorbij liep, dichtbij een openingstreffer. Aan Go Ahead Eagles kant zag van Iperen zijn poging van de doellijn gehaald worden en van der Venne schoot vanaf de rand van het strafschopgebied wild over. Biemans zag zijn kopbal in de slotminuut van de eerste helft nog op de lat belanden.

Waar de meeste toeschouwers hadden geduimd voor meer spektakel na de pauze, bleek dat ook na de theepauze beide teams niet goed voor de dag kwamen. Lange fases was het een matige vertoning van beide teams. Echter had Go Ahead Eagles op voorsprong moeten komen. Na een mislukte steekpass op Navratil had Rabbilard een doelpunt op de schoen. Het doel was leeg, geen tegenstander in de buurt. De Fransman koos voor een hoge bal en zag zijn poging op de lat belanden.

Ruim 25 minuten viel er weinig te beleven in het Jan Louwers stadion. Maar dertien minuten voor tijd liep Joey Sleegers opnieuw Gino Bosz en Donny van Iperen voorbij in een counter. De spits bleek nu wel trefzeker waardoor de ploeg van Jack de Gier in de achtervolging moest.

Via invaller Maarten Pouwels kwam de 1-1 vijf minuten later al tot stand. Hij werd bedient door Martijn Berden, die overigens een prima invalbeurt afleverde.

Het bleek niet voldoende om een punt over te houden aan de wedstrijd in de lichtstad. Bourard kon een voorzet, die lang onderweg was, binnen koppen tussen Abdat en Beukema in. Daardoor deed Go Ahead Eagles zichzelf te kort en verliest het een onaantrekkelijk duel met 2-1 en zal er ook komende week weer gesproken worden over het verdedigende gedeelte in het elftal. Want op cruciale momenten geeft de ploeg daarin niet thuis.