Gisterenavond speelde Go Ahead Eagles en Vitesse een vriendschappelijk duel in Terwolde. De Arnhemmers speelde voornamelijk met hun reserves, alleen basisspelers Bazoer en Tannane maakten hun opwachting op ‘De Woldermarck’. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Bij GA Eagles ontbraken beoogde kernspelers als Brouwers, Botos en Oratmangoen door blessures. Ook de laatste aanwinst Bourhane was niet van de partij. Kees van Van Wonderen gaf achteraf aan dat het niet eenvoudig was zonder kernspelers. Ook hoopt hij dat er snel meerdere spelers aansluiten zodat hij een groep kan gaan vormen. Dat is één van de specialiteiten van de oefenmeester die ook nog werkt aan een spits en een flankspeler om zijn selectie te versterken.

Die selectie speelde het bekende spel wat Van Wonderen graag ziet, echter voetbalden de reserves van Vitesse zich er veelal slim onderuit,waardoor er kansen ontstonden voor de gasten. Het gebrek aan scherpte en kwaliteit zorgde er voor dat de stand lang 0-0 op de ‘biljartlaken’ in Terwolde. Voor ‘Kowet’ was Mulenga dicht bij een treffer, maar zijn liftbal eindigde op de deklat. Ook onder 21 speler Dimitreijevic liet zijn skills zien, aan zijn lange behendige solo werd door Bazoer een halt toe geroepen net voordat het gevaarlijk kon worden.

De 0-1 ruststand kwam op het bord door de lange centrumspits Daan Huismans die een geweldig aangesneden vrije trap van Tanane fraai binnen binnen knikte. Na de thee werd het rommeliger, zeker toen er veel gewisseld werd. Vitesse kreeg de meeste mogelijkheden en GA Eagles kwam er spaarzaam uit. Testspeler Sluiter stond aan het einde van een goede aanval, Nauber had een goede interceptie in huis, Berden deed het meeste voorwerk en zette, de zwak spelende Sluiter, alleen voor de goal. Die 1-1 bleef tot het einde op het bord staan, ondanks een enorme kans voor Martijn Berden en diverse mogelijkheden voor Vitesse.

Een oefenduel waar weinig conclusies uit getrokken kon worden, trainer Kees van Wonderen sprak na afloop met Erik van Luttikhuizen over zijn visie van het duel en de acties op de transfermarkt. Klik op onderstaande link om het gesprek terug te luisteren.
Daaronder treft u een fotogalerij aan die onze huisfotografen Pim Nauta en Henny Meyerink hebben gemaakt in het zonnige Terwolde vrijdagavond.

Vorig artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 29
Volgend artikelMarc Cardona nieuwe spits GA Eagles
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Duits bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij DeventerRTV, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!