Speciaal voor Deventer Voetbal blikt één van onze correspondenten onder de naam ‘Adelaarsoog’ vooruit op de eerstvolgende wedstrijd van Go Ahead Eagles. Ook dit seizoen wisselen Jan Willem Spaans, Arend Koldenhof, Carlo Giugie en Gert-Jan van den Berg elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd. Laatstgenoemde kijkt vooruit op het duel van zondagmiddag 14.30 uur.

We mogen weer! Na een, voor velen vervelende, onderbreking barst het eredivisievoetbal weer los. Als trotse nummer 5 van de ranglijst mogen we aantreden in het Goffertstadion tegen NEC Nijmegen. Wederom een uitwedstrijd en dus weer een kans om te laten zien dat we ook buiten onze eigen onneembare vesting kunnen acteren als een echte adelaar. Te vaak veranderen we in een huismusje als we op verplaatsing gaan of in het gunstigste geval in een havik. Deze vergelijking wordt vaak gemaakt en om resultaat te halen als we het land in gaan zullen we toch echt minimaal als havik moeten acteren.

De laatste (competitie) uitwedstrijd zag ik echt wel trekken van een havik terug bij onze rood-gele trots. Natuurlijk hadden we enkele keren geluk en was ons het engeltje op de lat gunstig gezind, maar er stond wel een ploeg die voor elkaar door het vuur ging. En in tegenstelling tot wat ons de presentator van ESPN wilde doen geloven, werden we echt niet compleet van de mat gespeeld door RKC Waalwijk. Ook weet ik echt wel dat er veel op het spel valt aan te merken en dat het een groot contrast is met de thuiswedstrijden.

Over het verschil met uit- en thuiswedstrijden heb ik het al eens gehad in een vorige voorbeschouwing. Dat zit ook in het mentale. Niet voor niets zei Arne Slot aan de vooravond van de wedstrijd tegen Lazio Roma dat het in Rome een heel ander en lastiger verhaal zou worden dan in de eigen vertrouwde omgeving. Rene Hake heeft ook echt wel gezien dat dingen anders en beter kunnen/moeten, maar ook hij zal later trots op zijn mannen zijn geweest dat ze als team de overwinning over de streep hebben getrokken (0-1).

Nu mogen we dus aantreden in Nijmegen tegen de plaatselijke Eendracht Combinatie. Zoals gezegd als trotse nummer 5 en dat brengt toch, hoe je het ook wendt of keert, enig aanzien met zich mee. Er wordt ietwat meer tegen je opgekeken en van je verwacht. Iets wat de ploeg zelf heeft afgedwongen en bewerkstelligd met het bij vlagen heerlijke en goede spel. Uiteraard blijven we met beide beentjes op de grond staan en doen we normaal wat bij de cultuur in Deventer hoort, maar ik vind dat we ook in Nijmegen uit moeten stralen dat we alleen voor de winst zijn gekomen. Komop Kowet durf die lat maar eens wat hoger te leggen.

De tegenstander van zondag zal uiteraard de punten in huis willen houden. De ploeg uit Nijmegen heeft 2 spectaculaire wedstrijden achter de rug die beide in 3-3 eindigden. Uit bij Twente een puntje meenemen is niet veel ploegen gegeven, al zal men daar misschien iets anders over denken na een 1-3 voorsprong. Een gelijkspel thuis tegen Volendam zal op voorhand voelen als een nederlaag, ware het niet dat men daar pas in de allerlaatste seconde de 3-3 tegen de touwen kopte en zo een verrassende nederlaag kon afwenden.

Conclusie is dus dat het op het moment een ploeg is die spectaculaire wedstrijden op de mat legt. En om nog even op de 3-3 uitslagen door te breien, laat dat nou precies de uitslag zijn van de laatste confrontatie in Nijmegen tussen beide kemphanen. NEC wist toen in de allerlaatste seconde de gelijkmaker te produceren. Een domper voor onze trots. Nu dus wederom een mogelijkheid om te tonen wat we waard zijn. Acteren we als een musje? Zijn we een havik? Of kunnen we de Goffert stil krijgen door te spelen als een machtige Adelaar?

Zondagmiddag 14.30 uur is de aftrap, ik zeg HUP KOWET!!!

Rood-gele groet,
Gert-Jan van den Berg

Vorig artikelDeventer Voetbal topscorer – week 46
Volgend artikelWegen Go-Ahead en trainer Goldenbeld scheiden