De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Arend Koldenhof, Gert-Jan van den Berg en Carlo Giugie. Laatstgenoemde kijkt vooruit op het duel van zondagmiddag 14.30 uur.

Oei, drie keer op rij verloren

Ja, tegen AZ en PSV kon je het verwachten, was misschien wel in gecalculeerd. Maar tegen RKC was een behoorlijke tegenvaller. Daar had je met een punt huiswaarts moeten keren. Waren zij zoveel beter dan ons? Is er een verschil? Jazeker, wij hebben geen twee lepe spitsen die scoren.

Na persoonlijke fouten in onze verdediging, scoorden hun spitsen wel. Daardoor verlies je onnodig zo’n wedstrijd. Geen punten halen terwijl de concurrentie dat wel doet, geeft te denken. Het is nog geen vijf voor twaalf, maar bij nog eens verliezen en de ploegen onder ons wel winnen, moeten we toch oppassen.

Onze volgende tegenstander zondag om half drie is NEC dat op een mooie 10e plek staat met 23 punten. Ervan uitgaande dat een ieder die dit leest het wel weet toch maar even onze positie, een 12e plek met 19 punten, evenveel punten als Vitesse en Excelsior.

De uitwedstrijd tegen NEC speelden wij behoorlijk goed met een tegenvallend resultaat 3-3, nadat wij met 1-3 voorstonden en zij in de 94e minuut alsnog de 3-3 scoorden. Ook hier ging de verdediging niet vrijuit. Is dat niet het euvel van dit seizoen?

Zondag moeten we gewoon winnen, maar dat zal niet meevallen. NEC voetbalt gewoon lekker en krijgt minder doelpunten tegen dan wij, zij 21 tegen en wij 35 tegen. Dat zegt genoeg. Maar hoe NEC te bestrijden? Dat zal de technische staf moeten bedenken.

Advies geven, is al eens geopperd, heeft geen enkele zin, maar aankomende zondag moet er gewonnen worden en is er slechts één tactiek mogelijk, op z’n Deventers:

DRANMETDELIPPE!

Overdonderen dat NEC en binnen een aantal minuten scoren, dat zal ze leren. Tannane en Schöne steeds voor de voeten lopen zodat die creativiteit is uitgeschakeld en hun aanvallers niet aan voetballen en scoren toekomen.

Zorgen dat onze verdediging staat als een huis. Dat zal niet meevallen. Kuipers zien we dit seizoen waarschijnlijk niet meer voetballen, sinds zijn blessure is het er verdedigend niet beter op geworden. Amofa geschorst en Bakker hoopt in Finland aan voetballen toe te komen.

Rommens die voor creativiteit zorgt, is er nog steeds niet bij. Is wellicht al wel bij de selectie, maar speelt nog niet. Edvardsen lijkt er met een hamstring voorlopig ook uit te liggen, Tekie en Berden zijn vertrokken. Daar tegenover staat de komst van Dario Serra een aanvaller die naar het schijnt op alle posities in de aanval kan spelen en Fredrik Oppegård die de beoogde linker verdediger moet worden.

Zou het niet eens mogelijk zijn of tijd worden Stokkers een aantal wedstrijden in de basis te laten starten? Is het geen tijd om Llansana een vaste basis plaats te geven, te beginnen tegen NEC?

Zoals al gezegd, zondag is het erop of eronder. Bij verlies komt de degradatie streep te dichtbij en bij winst hebben wij 22 punten, dat geeft ons in ieder geval wat adem. Spannend blijft het zeker.

Hup Kowet!

Roodgele groet,
Carlo Giugie

Vorig artikelGo Ahead Eagles verliest van effectief RKC
Volgend artikelMitchel de Groot nieuwe hoofdtrainer SV Terwolde