Een mooie zonnige zondag is het op 7 augustus 2022. Bij het ontbijt bedenk ik mij dat het alweer zestien seizoenen geleden is, dat het avontuur om Go Ahead Eagles wekelijks achterna te reizen begon. Samen met vriend, collega en maatje Erik ga ik altijd samen op pad. Inmiddels schuift ook Henny Meijerink regelmatig aan. Vandaag is het weer zover. Eerst mag ik zelf nog training geven bij mijn clubje om daarna in de auto te stappen voor een nieuw seizoen met Go Ahead Eagles.

Alsof een kleine jonge naar de snoepwinkel gaat. De adrenaline giert door het lijf. Optimistisch zoals de rasechte supporter ben ik niet. Na zoveel jaren leer je het voetbal een beetje kennen. Mijn gevoel bij de voorbereiding is dat Go Ahead Eagles als team goed kan verdedigen, maar dat de creativiteit in het aanvalsspel nog ontbreekt.

Het seizoen begint in Alkmaar, bij subtopper AZ. Traditioneel een lastige tegenstander voor Go Ahead Eagles. Echt stunten heb ik ze nog niet zien doen tegen de Alkmaarders. Vorig jaar werd het 5-0 en zo’n uitslag zal helemaal niet gek zijn als je de personele problemen bij Go Ahead Eagles kent. De Duitse rots in de branding, Gerrit Nauber, is er nog niet bij. Een speler waarvoor ik wel naar het stadion ga. Want hij past met zijn manier van verdedigen bij de Deventer club. Lekker stoïcijns en vooral niet te beroerd om een bal de tribune in te trappen. Op het middenveld mist Go Ahead Eagles deze middag Philip Rommens. De creatieve middenvelder viel tegen OFI Kreta uit en is er een week later nog niet bij. Ik vind dat jammer, want ik mag Rommens graag zien voetballen en acht hem de verbinding tussen de verdediging en aanval. Samen met Willem Willumson trouwens. Daar gaan we nog van genieten in de Adelaarshorst.

Mijn gevoel wordt in de eerste twintig minuten weersproken door een gretig Go Ahead Eagles. De ploeg kan echter niet voorkomen dat ze zich daarna moeten beperken tot verdedigen. Dat gaat tot de 70ste minuut, soms met kunst en vliegwerk, goed waarna Pavlidis het pleit toch beslecht over de ploeg van Rene Hake. In de slotfase wordt het ook nog 2-0 waardoor de eerste nederlaag een feit is. Gezien de magere bezetting van de wedstrijdselectie een representatieve uitslag.

Ondanks de nederlaag beleefde Go Ahead Eagles nog een prachtig moment. Pim Saathof, sinds de O15 speler van de jeugdopleiding, mocht Willumson vervangen. Voor Pim natuurlijk een prachtig moment in zijn prille carrière maar ook voor de trainers en vrijwilligers bij de jeugdopleiding een pluim. Pim is onderdeel van de opleiding sinds de herstart ervan en uiteindelijk heeft hij de hele voorbereiding van het eerste elftal meegemaakt. Zijn debuut is loon naar werken voor Pim en voor de jeugdopleiding van de Deventer club.

Dit zijn van die momenten die je in zestien jaar vaker voorbij ziet komen en wat het leuk maakt om de club te volgen. Als ik terugdenk, dan herinner ik mij de wedstrijdverslagen vanaf het aloude dak op de Adelaarshorst. Daar waar wij niet hard mochten juichen, omdat de cameraman van ESPN dan boos werd. Ik kan u vertellen, ze zijn nogal eens boos geworden op ons. Maar ook de reis naar Hongarije waar in Budapest Ferencvaros de tegenstander was. We hadden niet eens een hotel. De volgende ochtend mochten we ons rond 6 uur weer melden op het vliegveld. Het was ondanks een 4-1 nederlaag goed toefen in de kroegjes van de Hongaarse hoofdstad. Maar ook de promotie op een volle Vijverberg in Doetinchem was een belevenis. Net als de promotie op Woudestein, waar Go Ahead Eagles met 0-1 won en er gewacht werd op de uitslag van de Graafschap. Erik deed de interviews op het veld. En ondertussen deed ik verslag vanaf mijn mobiel van de Graafschap-Helmond Sport. U weet allemaal hoe het afliep. Krankzinnige momenten die zomaar even voorbij flitsen als je terugdenkt aan al die jaren.

Het terugdenken is vandaag opgehouden toen Erik de interviews gemaakt had en het wedstrijdverslag weer op papier stond. Tijd voor kippetjes bij dat wereldberoemde restaurant aan de snelweg. Een troostflury hebben ze er niet. Anders hadden we die er nog bijgenomen. Je moet immers vieren als Go Ahead Eagles wint en wij hadden de ‘afspraak’ om een troostflury te eten bij verlies. Als we dat allemaal op hebben, bespreken we de wedstrijd nog na waarna de dag erop zit. In Deventer gaat de zon onder. Ik stap weer uit. Het seizoen is begonnen. Een seizoen voor nieuwe herinneringen. Want Go Ahead Eagles blijft altijd boeien….

Note:
Tegenwoordig worden de live-verslagen uitgezonden via Salland1, de streekzender van Deventer, Olst, Wijhe en Raalte. Middels drie FM frequenties, DAB+, online en via TV zijn alle wedstrijdverslagen te volgen in een enorm uitzendgebied. Salland1 is mediapartner van Go Ahead Eagles en werkt nauw samen met RTV Oost. Dit alles om nieuws te brengen voor iedereen in Salland en zonder winstoogmerk!
Alle live verslagen van deze vrijwilligersgroep is mede mogelijk gemaakt door de SupportersVereniging Go Ahead Eagles.

Vorig artikelGo Ahead Eagles na rode kaart kansloos tegen PSV
Volgend artikelLuca Melis leeft zijn droom en verkast naar het Italiaanse ASD Lanusei