Onze vaste columnisten hebben zomerstop en daarom bieden wij gedurende deze periode diverse gast-columnisten de ruimteVandaag de beurt aan Kick Maatman. Kick komt uit een heuse voetbalfamilie en begon al op erg jonge leeftijd aan zijn eerste trainersklus bij De Gazelle. Meerdere successen brachten hem via Rohda Raalte en Voorwaarts bij Go Ahead Eagles waar hij enkele jaren de beloften onder zijn hoede had en als assistent trainer bij het eerste betrokken was. Afgelopen jaar werd hij Hoofd Voetbalzaken bij FC RDC. Nu gaat hij naast deze job ook als hoofdtrainer aan de slag bij de club op Sportpark Borgele.

DOORGROEIEN MET FC RDC

Het seizoen gaat weer beginnen! Allereerst belangrijk om te vermelden dat mijn eerste seizoen bij FC RDC als Hoofd Voetbalzaken mij uitstekend is bevallen. Ik stond er heel open in en heb met de mensen om mij heen erg prettig samen gewerkt. We hebben stappen gemaakt in de structuur van de club. Daarnaast hebben de trainers zich kunnen door ontwikkelen en hebben we veel aandacht geschonken aan het individu. Zelf heb ik een aantal selectietrainers intensief begeleid en heb ik op de woensdagavonden individueel getraind met onze grootste talenten uit de jeugdopleiding en de eerste selectie.

Het was prettig samenwerken met enthousiaste talentvolle trainers en spelers. Ik sta zelf 4 avonden per week op het veld ter ondersteuning van de trainers en bekijk op de zaterdagen een wedstrijd of 5 van onze teams van FC RDC. Als liefhebber is dat natuurlijk mooi om te mogen doen voor de club.

Ons eerste en tweede elftal heb ik ook op de voet gevolgd en zit boordevol jonge enthousiaste spelers die een ongekende saamhorigheid uitstralen. Voetbaltechnisch en qua resultaten zijn we echter nog niet op de plek waar we naartoe willen met de club. Na overleg met het technisch hart van de club heb ik mede daarom besloten om naast mijn huidige functie ook hoofdtrainer te worden. De combinatie is prima te doen en op deze manier denk ik nog een extra steentje te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van FC RDC.

Een mooie uitdaging, voor mij persoonlijk een heerlijk idee weer een eigen team te hebben om te trainen en te coachen. Een team waarin zoals eerder vermeld echt wel perspectief in zit, zeker nu de meeste spelers gebleven zijn. Ik ben zelf nadrukkelijk bezig geweest met de samenstelling van de nieuwe selectie uiteraard. De indianenverhalen over het benaderen van spelers neem ik voor lief. Sterker nog, ik lach erom. De enige die ik zelf benaderd en moeite voor gedaan heb is keeper Jesse Klopman aangezien ik vond dat er een keeper moest komen en Jesse ook nog een verleden heeft bij FC RDC. De overige nieuwe spelers zijn voornamelijk op eigen initiatief gekomen en hebben dezelfde insteek als ik om er samen wat van te maken.

FC RDC bungelt al wat jaren onderin de 4e klasse zaterdag inmiddels en het zou mooi zijn als we ook daar wat stappen kunnen maken. De doelstelling is ook simpel. Wij willen onderin wegkomen, een rol van betekenis spelen met mooi voetbal. Veel spelplezier uitstralen en met de huidige saamhorigheid binnen de club met ons allen doorgroeien.

Kick Maatman
Vorig artikelHerman Harleman officieel gecontracteerd
Volgend artikelGo Ahead Eagles na rode kaart kansloos tegen PSV