Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Roy Beumer.

Het is zomer: Kees van Wonderen heeft een kleine aanzet gegeven aan het seizoen 2020-2021. Op “Klein Milanello” is er twee weken getraind met een kleine groep reeds vastgelegde spelers. Doordat Gorter de enige doelman tot nu toe is, sloten de drie keepers van de O21 aan. In de laatste week kwamen daar ook nog eens enkele veldspelers bij en op de laatste training werden ‘s ochtends en ‘s middags grote partijen gespeeld.

In de tussentijd is de technische afdeling druk bezig om de selectie op orde te brengen. Afgelopen week werd linksback Bas Kuipers op wel heel originele manier gepresenteerd. Via een telefoonverbinding vanuit de ruimte hadden Bas en zijn oom André in 2012 reeds besloten dat hij ooit voor Go Ahead Eagles moest gaan spelen. En wel omdat De Adelaarshorst vanuit de ruimte het mooiste stadion zou zijn. Eerder werd al Van Kippersluis gepresenteerd in combinatie met Club Kippenhok. Ik heb al eerder geschreven dat de communicatie afdeling de laatste jaren een zeer sterke groei doorgemaakt heeft. Iets waar Bosvelt wellicht jaloers op is. Een pluim voor Wouter Rutgers en zijn team!

Toch ziet het er naar uit dat er komend seizoen weer een degelijk en betrouwbaar team staat. Er wordt absoluut geen haast gemaakt en er wordt gekeken naar wie het beste past bij de club. Kuipers, Brouwers en Van Kippersluis zijn hier de voorbeelden van. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de posities die Bosvelt meldde ook daadwerkelijk versterkt zullen worden en niet alleen ingevuld. Ik verwacht nog een keeper, een nummer tien en een spits. Zullen Gorter, Eddahchouri en Rabbilard hun kansen krijgen of worden ze als back-up gezien voor de nog te presenteren nieuwelingen?

Ik ben ook erg benieuwd naar wat er gaat gebeuren met Bosz. Ziet Van Wonderen in hem het voetballende brein in de defensie? En is dat dan naast Beukema of naast Veldmate? Of schuift Bosz op naar het middenveld en moet Corboz zich op de nr 10 positie focussen? En hoe sterk komt Droste terug? Hij heeft toch een jaar geen wedstrijd gespeeld en er wordt wellicht wat lichtzinnig gedaan over het terugvinden van zijn niveau. Mocht hij het niet redden dan is de kans daar voor Boyd Lucassen om zich te bewijzen.

Al met al een zomer waarin er bij Go Ahead Eagles nog veel gaat gebeuren. En dan heb ik het niet eens alleen over de selectie. Momenteel vindt er een veiling plaats waarbij wij in samenwerking met Kowet Prentjes een uniek T-shirt beschikbaar stellen. Een heus collectors item waarbij je bij de eerste thuiswedstrijd met publiek de show kan stelen. Beukema, Corboz, etc op het veld, jij in je shirt op de tribune ?

Via deze plek wens ik jullie allen een heel fijne vakantie en hopelijk tot snel in, volgens André Kuipers, het mooiste stadion ter wereld.