“Robur was meer aan de bal maar Helios was dreigender”: een mooie samenvatting van trainer Decheiver over deze wedstrijd.

Helios startte zonder de geblesseerde Bjorn Duteweerd. Als je de uitslag ziet, zou je denken dat Helios een makkelijke overwinning heeft gehaald, maar in werkelijkheid zag het er allemaal anders uit. Robur startte furieus en zette Helios aardig onder druk. Na een slappe pas van Podt, die op het middenveld werd onderschept, kwam een speler van Robur oog in oog te staan met keeper Joël de Jonge die bekwaam pareerde.

In de 8ste minuut kreeg Robur vanuit een vrije trap weer een kans om de score te openen, maar door weer goed optreden van Joël de Jonge werd dat verhinderd. Helios kwam er pas in de 20ste minuut er goed uit en hoe….

Mike Gerritsen stuurde Djeremy Waslander weg op links: zijn voorzet werd door de keeper op het hoofd van Serkan getikt, die mooi 0-1 inkopte. Robur was van slag en Helios kon naar hartelust combineren. De bal bleef wat langer in de ploeg. In de 30ste minuut brak Djeremy Waslander op rechts door en zijn voorzet werd door Bjorn Groot Hulze tegen de keeper aangeschoten. Lang bleef het op een neer gaan zonder dat er kansen werden gecreëerd. Het was Bjorn Groot Hulze die de 0-2 op zijn voeten had, maar weer was het de keeper die de bal uit de hoek ranselde. Rust 0-1.

Helios startte furieus in de tweede helft en zette Robur snel vast. Waslander veroverde de bal en met een mooie steekpas kon Bjorn Groot Hulze op volle snelheid doorbreken. Zijn inzet werd nog door de keeper gepareerd, maar de goed meegekomen Jesse Bloemsma, ingevallen voor de geblesseerde Serkan, schoot de bal in de 48ste minuut binnen de palen: 0-2.

Robur moest nog meer in de aanval. In de 55ste minuut was het raak: de Helios-verdediging kreeg de bal niet goed weg en daar wist de spits van Robur wel raad mee want zijn droge schoot trof doel: 1-2. De druk op de verdediging van Helios werd verhoogd, maar een uitval van Helios kon alleen nog door een overtreding worden tegengehouden. Vanaf 30 meter haalde Yilmaz hard uit, de keeper hield de bal tegen, maar in de rebound was het weer Yilmaz die de bal inschoot: 1-3.

Het bleef daarna spannend, Robur zette opnieuw aan en dat resulteerde in de 70ste minuut in de 2-3. Robur rook bloed maar Helios bleef waakzaam en in de 88ste minuut werd Jesse Bloemsma met een mooie steekpass van Waslander weggestuurd. Twee man, waarvan er één aan zijn shirt trok, probeerden zijn inzet te verhinderen. De scheidsrechter zag dit en gaf een penalty die door Glen Alberts strak werd ingeschoten: 2-4.

Helios kwam met de schrik vrij, mede dankzij de uitstekend keepende Joël de Jonge. Man van de wedstrijd: daar was vriend en vijand op de tribune het met elkaar over eens.