Afgelopen zaterdag stond het restant van de derby tegen Almen op het programma. Vanwege een dubieuze staking in de rust van 9 december jl. bij een 1-2 tussenstand, wist Gorssel in het restant nogmaals te scoren en zet daarmee een 1-3 overwinning in de boeken.

Waar we de eerste helft op 9 december erg veel moeite hadden met het fysieke spel van sv Almen, wisten we binnen 3 minuten toch de stand te draaien van 1-0 naar 1-2 vlak voor rust. Met dit gegeven wist Gorssel dat Almen met een slotoffensief zou komen aangezien ze toch niets te verliezen hadden. Hierop is een duidelijk strijdplan besproken. Ondanks dat er wat ervaren jongens afwezig waren, werden er wat slimmigheidjes gevraagd van de jonge ploeg om Almen te ontregelen en zo de wedstrijd uit te spelen met als doel de derde te maken en niet de 2-2 te verdedigen.

Vanaf de aftrap is Gorssel de betere en scherpere ploeg. Over het gehele veld werden de duels gewonnen door de mannen in het geel en zwart. De duels werden harder en harder waarbij een prima fluitende scheidsrechter regelmatig in moest grijpen. De slimmigheidjes pakte de jonge groep hartstikke goed op. Net even iets langer blijven liggen bij een overtreding, ingooi of vrije bal. Binnen enkele minuten was Almen hier al helemaal klaar mee waardoor er meer focus was op de scheidsrechter dan op het maken van de 2-2.

Gorssel ging doen waar het goed in is, aanvallen creëren om tot scoren te komen. In de 58ste minuut wist Ruben Tegelaar dan ook in de rebound de 1-3 in de touwen te werken. Een doelpunt dat in de lucht hing aangezien Gorssel alle tweede ballen won en de druk vol vooruit had. Almen dat nog meer mensen voor de bal ging zetten, creëerde enkele mogelijkheden. Echt super gevaarlijk werd het dan ook niet.

In de slotfase leek het nog even spannend te gaan worden. De sterk keepende Raymon Blankenstijn, die alle ballen van de zijkant uit lucht plukte, kwam bij een dieptepass uit en buiten zijn zestien meter om de bal weg te werken. De aanvaller van Almen wil de bal over de keeper werken. Waar de doelman zich groot maakt, trapt de aanvaller de bal in het gezicht van de keeper. Waar vanaf de zijkant het hands leek, interpreteerde de scheidsrechter dit ook zo.

Ondanks dat de bal toch echt in zijn gezicht kwam, ontving de doelman een rode kaart en moest de ploeg vanaf de 87ste minuut de wedstrijd afmaken met tien man. Ook met tien man wist Gorssel niet echt meer in de moeilijkheden te komen en wist het de derby winnend af te sluiten. Deze wedstrijd viel nog onder de tweede periode. Hiermee is de tweede periode van zeven wedstrijden afgesloten met zes winst partijen, één gelijkspel, twintig doelpunten voor en zeven tegen. Een reeks van jewelste waar de ploeg van Ali Aygün trots op mag zijn.

Volgende week zaterdag staat ons een uitwedstrijd bij SVV ‘91 op het programma: 14:00 uur SVV’91 1 – vv Gorssel 1