CCW’16 heeft vanmiddag in een vervelende wedstrijd tegen een op letterlijk en figuurlijk op alle fronten sterker Elsweide aan het kortste eind getrokken en moest het met een 0-1 nederlaag genoegen nemen.

Het begon al vervelend dat scheidsrechter het accepteerde dat de bezoekers weigerden in reserveshirts aan treden: het verschil was nauwelijks waar te nemen voor spelers en publiek, maar hier was zeker de nederlaag niet de oorzaak van. Met name voor de rust lieten de bezoekers uit Arnhem zien over een uitstekend voetballend vermogen te beschikken en gaf de thuisploeg geen enkel gelegenheid hier wat tegenover te zetten.

Eén sporadische kans die CCW na circa 15 minuten kreeg, werd tenietgedaan door een eigen medespeler. In buitenspelpositie dacht hij er beter voor te staan dan medespelers die vrije doortocht leken te krijgen. Toch duurde het ruim een half uur eer de bezoekers verdiend op voorsprong kwamen: er werd bijzonder matig ingegrepen bij hoge voorzet voor het doel en de bal in de kluts binnen gewerkt kon worden, 0-1.

In de 2e helft lukte het de thuisploeg iets beter om wat meer aan voetballen toe te komen, maar bleven de bezoekers de betere partij. Een klein kwartiertje voor het einde was daar plotseling een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar Laurens van de Werff schrok blijkbaar zo van deze kans dat hij veel te gehaast de bal in het zijnet liet belanden.

Ook na een rode kaart voor Elsweide, voor herhaaldelijk mekkeren tegen de scheidsrechter, leverde CCW weinig goeds op. Een nederlaag kon niet voorkomen worden en Elsweide ging niet ten onrechte met de drie punten weer richting Arnhem.

Volgende week zondag 7 april speelt CCW wederom thuis tegen het op de 3e plaats vertoevende Loenermark en wordt het eigenlijk weer tijd voor een broodnodig resultaat, maar………….