Zaterdag stond de wedstrijd tegen sc Enschede op het programma, tevens de afscheidswedstrijd van keeper Gerrit Roeterdink. Gerrit heeft de geel-zwarten uit de brand geholpen toen de eerste keeper noodgedwongen de handschoenen aan de wilgen moest hangen bij aanvang van het seizoen en de ploeg zonder keeper kwam te zitten. Helaas kan de ervaren keeper de tweede seizoenshelft geen rol van betekenis spelen i.v.m. andere verplichtingen en zal Raymon Blankestijn de handschoen oppakken.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt op sportpark Gerstlo. De thuisspelende ploeg is meteen heer en meester zonder echt boven zichzelf uit te stijgen. Eén schot van zo’n 25 meter dat op de lat belandde, was dan ook het enige gevaar wat sc Enschede stichtte in de eerste helft. VV Gorssel daarentegen wist het net drie keer te vinden. De 1 en de 2-0 nam Bram Bötzel voor zijn rekening, waar Stijn Obdeijn de 3-0 op zijn naam mocht schrijven.

Waar het publiek de eerste helft het nog enigszins warm kreeg van de mooie doelpunten, stonden ze de tweede helft te bibberen langs de kant. De thuis spelende ploeg creëerde zeker nog goede kansen, echter was het allemaal in de laatste fase net niet waardoor het niet meer wist te scoren. Gorssel leek dan ook echt gas terug te nemen en het uit te willen spelen.

Sc Enschede wist twee keer gevaarlijk voor het doel te komen waarbij het toch nog één keer wist te scoren en zo de uitslag van 3-1 op het scorebord te zetten. Gorssel had gehoopt op een grotere uitslag gezien het krachtsverschil. Toch heerst er tevredenheid met de belangrijke drie punten. Gorssel klimt dan ook op de ranglijst naar de derde plek en is de tweede periode uitstekend begonnen met twee overwinning uit twee wedstrijden.

Na afloop van de wedstrijd werd Gerrit bedankt voor zijn inzet. Gerrit die 10 jaar geleden gestopt is met keepen, haalde de handschoenen weer onder het stof vandaan om de vereniging en het team te helpen. Om hem te bedanken voor zijn inzet, verliet Gerrit het veld door de erehaag van zijn teamgenoten.

Volgende week staat de derby voor ons op het programma. Gorssel mag het opnemen in en tegen Almen. Zaterdag 9 december, 14:30 uur: sv Almen 1 – vv Gorssel 1

‘21: 1-0 Bram Bötzel
‘28: 2-0 Bram Bötzel
‘37: 3-0 Stijn Obdeijn