Diepenveen en AZC zijn de afgelopen jaren geen gelukkig huwelijk gebleken en dat was vandaag niet anders. De eerste tien minuten waren nog acceptabel voor Diepenveen. Daarin hadden ze zelfs nog een strafschop moeten hebben na een handsbal.

Echter werd aansluitend het vertoonde spel snel minder. Het spelen op natuurgras was nog de grootste vijand deze middag waardoor Diepenveen constant in de problemen kwamen. In de 30e minuut viel de verdiende 1-0 voor AZC. Daarna was er een grote kopkans voor Gijs de Rooij maar deze werd net voor de lijn gekeerd.

Vlak voor rust werd voor een zelfde vergrijp als in de beginfase nu wel de bal op de stip gelegd. Echter, net als vorige week, keerde Diepenveen doelman Nick Witteveen de toegekende strafschop. Met een 1-0 ruststand was nog alles mogelijk de tweede helft.

Met de nadruk op was. Zonder beleving leek de 2e helft een eeuwigheid te duren en was het te danken aan doelman Witteveen dat AZC, zonder groots te spelen, de dubbele cijfers niet haalden. Diepenveen verloor uiteindelijk met 3-0 in Zutphen: Uithuilen en hopen dat de blessuregevallen en zieken weer snel aansluiten.
Volgende week in de derby tegen ABS moet er uit een ander vaatje getapt worden.