Activia pakte vandaag de eerste punten van het seizoen en daar was de ploeg hard aan toe. Het ging zeker niet makkelijk, maar het zou ook van misplaatste arrogantie getuigen om te denken dat dit Activia in deze derde klasse een wedstrijd eenvoudig zou gaan winnen.

Bij rust stond de ploeg van Resit Schuurman met 0 – 1 achter tegen Turkse Kracht. Het enige doelpunt was een fraai afstandsschot dat achter doelman Zeegers tegen de touwen vloog. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg voldoende mogelijkheden om ook tot scoren te komen; de beste was al in de eerste minuut voor Bart Wippert die er echter niet in slaagde het cadeautje uit te pakken.

In de tweede helft lukte het Activia wel om te scoren; 4 x zelfs! Het was Jay-Jay van Keijzerswaard die, kort na rust, 1 – 1 maakte met een half mislukt (of bekeken?) schotje. Niet veel later wist spits Michiel Mikkers, op aangeven van Bart Wippert, de 2 – 1 op het bord te zetten. Lang kon men hier niet van genieten want al snel hierna scoorde Turkse Kracht alweer de gelijkmaker. Hierna was er een fase waarin de gasten op zoek waren naar een nieuwe voorsprong (zonder kansen te creëren hierbij, maar men had wel het initiatief).

Het vijfde doelpunt kwam echter toch van Activia: opnieuw werd Mikkers vrijgespeeld in de 16. Dit keer omspeelde hij rustig de doelman en maakt zo zijn tweede van de middag. Een repeterend verhaal echter, want opnieuw kon Activia zich nauwelijks instellen op het gegeven van een voorsprong of de gelijkmaker lag er alweer in. De manier waarop de tegengoals werden weggegeven zal trainer Schuurman niet lekker zitten want dit ging echt veel te makkelijk.

Gelukkig echter viel het kwartje vandaag een keer de kant van de Activianen op. Een minuut of 10 voor tijd kopte de ingevallen Glenn Aaldering zijn ploeg naar de 4 – 3 en dat was het laatste doelpunt van deze toch wel enerverende wedstrijd die op een prima veld werd gespeeld en onder leiding stond van een uitstekende scheidsrechter.