Het vernieuwde Activia verliest de lastige uitwedstrijd in Warnsveld met ruime cijfers (6-0).

Na een niet al te florissant verlopen voorbereiding startte de ploeg van Resit Schuurman met de lastige uitwedstrijd bij kampioenkandidaat Warnsveldse Boys. Het eerste elftal heeft in vergelijking met vorig seizoen wel een jasje uitgedaan en de eerste 11 van vandaag leek dan ook niet veel op de ploeg die vorig jaar aan de aftrap stond. En dan zijn er makkelijker wedstrijden om de competitie mee te starten natuurlijk.

De thuisclub greep al snel na de aftrap het initiatief om dat eigenlijk ook niet meer af staan. Een productieve fase tussen de 15e en 30e minuut leverde een ruime voorsprong op en de ruststand was een niets aan duidelijkheid te wensen over latende 5 – 0. De tweede helft was de organisatie en speldiscipline bij Activia iets beter verzorgd en werd de scherpte bij Warnsveld begrijpelijkerwijs wat minder. Er volgde nog slechts één doelpunt en dat was een ongelukkige eigen goal achter doelman Edwin Zeegers. Aan de overkant kreeg Activia via Michiel Mikkers ook wel een paar goede kansen maar het was niet de middag van de rood-witten en zoals er veel niet lukte, lukte ook het scoren niet.

De eindstand werd dus 6 – 0. Een pijnlijke nederlaag in deze grootte. Een kwestie van (kort!) de wonden likken, dan de rug rechten en aanstaande zondag op eigen veld tegen Colmschate een ander gezicht laten zien. En daar hebben we ook vertrouwen in!