Derby (sport) – In de sport is een derby een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad, of uit dezelfde regio. De oorspronkelijke uitspraak is darbi, maar in het Nederlands taalgebied wordt ook de uitspraak derbi of durbi gebruikt. Deze wedstrijden hebben een speciale naam gekregen omdat ze meestal extra beladen zijn.

Voor de duidelijkheid wordt soms gesproken van stadsderby voor wedstrijden tussen clubs uit dezelfde stad, en streekderby of regioderby bij clubs uit verschillende plaatsen, maar dezelfde streek. Het is onjuist om ook wedstrijden tussen clubs die elkaars ‘eeuwige rivalen’ zijn doch buiten elkaars regio liggen als een derby aan te duiden. (bron Wikipedia)

Een herfstachtig derbyweekend staat voor de deur met twee hele mooie stadsderby’s in de zaterdag en zondag 4e klasse. En daarnaast in de zondag 5e klasse een mooie streekderby die gaat om de koppositie!

ZATERDAG 5 NOVEMBER
3e klasse

14.00 uur
SV Twello – Be Quick Zutphen

4e klasse
Een heuse stadsderby want titelkandidaat Helios neemt het op tegen de nummer 3 FC RDC. Dit belooft een mooie pot te worden die op het scherpst van de snede gespeeld zal gaan worden.

14.30 uur
Koninklijke UD – HSC ’21

15.00 uur
SV Helios  – FC RDC
EGVV- Sportclub Deventer

ZONDAG 5 NOVEMBER
1e klasse
Voorwaarts, wat een stroef begin kende maar de laatste 2 wedstrijden glansrijk wist te winnen, neemt het op tegen WSV dat zich ook in de middenmoot bevindt.

14.00 uur
WSV – Voorwaarts Twello

2e klasse

14.00 uur
SV Schalkhaar – De Tukkers

3e klasse

14.00 uur
Sportclub Overwetering – Sportclub Markelo
VV Beekbergen – SV Colmschate
VV Diepenveen – ABS    

14.30 uur
Groen Wit – Turkse Kracht

4e klasse
Een mooi affiche voor VV Activia wat het opneemt tegen Rheden, oftewel de nummer 2 tegen nummer 3 op de ranglijst. Bij een overwinning van de Activianen kan het gat naar de nummer 3 zelfs al 6 punten bedragen!

Daarnaast ook een mooie stadsderby op het programma op sportpark Zandweerd waar Sallandia het opneemt tegen VV de Gazelle.

14.00 uur
VV Activia – Rheden
DVV Sallandia  – VV De Gazelle
VV Lettele – Nieuw Heeten
Heeten – DVV IJsselstreek

5e klasse
In de 5e klasse staat een Voorster derby op het programma wat dan ook direct een kraker genoemd mag worden. Het CCW’16 van trainer Bart Vos, koploper in deze klasse, neemt het op tegen de nummer 2 SV Terwolde. Dé mogelijkheid voor CCW om nu al een gat te slaan.

14.00 uur
SV Wissel – SV Epse
CCW’16 – SV Terwolde
Batavia’90 – DVV Go Ahead
DVV Davo – Voorst                                                                

Vorig artikelEzra Wattimena – Speler van de Week – week 43 – powered by 11Teamsports
Volgend artikelAdelaarsoog op Twente uit
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.