Het door blessures geteisterde vlaggenschip van de club, maar liefst 4 basisspelers zijn langdurig uit de roulatie, wist vanmiddag een verdiende overwinning te behalen in de stadsderby tegen het nog ongeslagen IJsselstreek

Na een wat aftastende begin was het De Gazelle dat langzaam maar zeker de regie in handen nam. Defensief werd er niets weggegeven waardoor de formatie van Joost ter Stege steeds meer aan aanvallen toe kwam. Na een paar speldenprikken was het uiteindelijk Dylan Kobussen die in de 22e minuut met het hoofd de doelman van IJsselstreek kansloos liet. Ook na dit doelpunt bleef De Gazelle de bovenliggende partij maar bleef de score tot aan de rust gehandhaafd. Domper in de 1e helft was het geblesseerd uitvallen in de 30e minuut van de op dat moment uitstekend spelende Nick van Laar.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Een verzorgd spelend De Gazelle en een IJsselstreek dat veelvuldig de lange bal hanteerde. Nadat De Gazelle eerdere mogelijkheden op de 2-0 had laten liggen was het in de 62e minuut wederom Dylan Kobussen die de bal van de punt 5 meter schitterend over de doelman van IJsselstreek in de verre hoek kopte. Toen de in de 65e minuut de ingevallen supersub Niels Rijnders er 3-0 van maakte leek de wedstrijd gespeeld. De Gazelle hoefde niet meer zo nodig en aan de kant van IJsselstreek was het geloof in een goede afloop verdwenen.

Een onoplettendheid in de verdediging zorgde dat de spits van IJsselstreek in de 70e minuut alleen op de keeper van De Gazelle afstevende. Joey Reimert, uitstekend ingevallen voor Nick van Laar, hield de doorgebroken speler vast binnen de 16 meter, wat een rode kaart en een strafschop opleverde. Deze werd onberispelijk ingeschoten. Hierna gaf het 10-tal Gazellianen nagenoeg niets meer weg, en kweten Jeremy Bruins, Justin Bootsveld, Steven Smals en Freddie Baxter zich uitstekend van hun verdedigende taken.

Voor volgende week stapelen zich de problemen verder op door opnieuw 2 blessures, maar de overwinning van vandaag smaakt in elk geval zoet. Het blijft lekker een stadsderby te winnen.