Het voorbereidingstoernooi van SV Schalkhaar is gistermiddag zeer geslaagd verlopen voor de organiserende vereniging. Voorafgaand aan de finale van het SV Schalkhaar Voorbereidingstoernooi was er sprake van een memorabel moment. Na 40 jaar sponsoring werd formeel afscheid genomen van Berghuis Kompleet Wonen als hoofdsponsor. Roy Swartjes neemt namens Enjoy Hotels het stokje van Geert Berghuis over.

Voorzitter Peter Visser stond op het hoofdveld, in aanwezigheid van Geert Berghuis, Roy Swartjes en ondersteund door Gerard Groot Koerkamp en Sjors Brugge namens de sponsorcommissie, stil bij het langdurige hoofdsponsorschap van Berghuis dat zich kenmerkte door veel sportieve hoogtepunten. Peter benadrukte dat SV Schalkhaar met een historie van 75 jaar en Berghuis met meer dan 100 jaar elkaar door en door kennen, waarbij de relatie altijd is gebaseerd op wederzijds respect.

Begin dit jaar, 1 februari 2020, kon de sponsorcommissie al melding maken dat met Enjoy Hotels een waardige opvolger voor Berghuis was gevonden. Enjoy Hotels verbindt zich voor een periode van 3 jaar als hoofdsponsor aan SV Schalkhaar. Met Roy Swartjes is opnieuw sprake van een ‘kind’ van de vereniging. Geboren en getogen in Schalkhaar maakte Roy zijn eerste voetbalstappen op het voormalige sportcomplex ‘De Wijtenhorst’. De inmiddels 47-jarige Swartjes is woonachtig in Duitsland alwaar hij succesvol de Enjoy Hotels formule runt: goed voor 16 hotels met in totaal ruim 850 kamers. Enjoy Hotels staat voor alles inclusief vakanties, waarbij gastvrijheid, plezier en kwaliteit centraal staan. Opnieuw is dus sprake van veel overeenkomsten tussen SV Schalkhaar en haar hoofdsponsor. Met Roy heeft SV Schalkhaar bovendien een echte voetballiefhebber aan zich verbonden. In TuS Antfeld 1, acterend in HSK KREISLIGA B WEST, speelt hij nog steeds zijn wedstrijden als een onvervalste nummer 10.

De mooie woorden van Peter werden vergezeld door bloemen en een fotolijst van de selectie van SV Schalkhaar 1 – seizoen 2020/2021 – voor Roy.

Aansluitend deed SV Schalkhaar 1, met Enjoy Hotels op de borst, ook een duit in het zakje door de finale van het voorbereidingstoernooi overtuigend met 3-0 van ABS te winnen. De ‘troostfinale’ om plek 3 en 4 tussen Sc Overwetering en VV Holten werd beslecht in het voordeel van de Olstenaren: 5-1. Na afloop bleef het, op gepaste afstand, nog lang gezellig op ‘De Horsterhoek’.

SV Schalkhaar dankt de deelnemende verenigingen en trainers ABS (Hans van der Hoop) , SC Overwetering (Sander Poll) en SV Holten (Richard van Dellen) die op een sportieve manier deel hebben genomen aan dit voorbereidingstoernooi.

Tevens gaat er dank uit naar de Deventer Scheidsrechters Vereniging voor het uitstekend leiden van de wedstrijden op beide wedstrijddagen.