ABS heeft de finale van het Schalkhaartoernooi verloren van de organiserende thuisclub. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarin Schalkhaar in de 43e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Bjorn Duteweert, trok 2e klasser Schalkhaar op basis van een sterke tweede helft aan het langste eind (3-0).

Na een lastige eerste 10 minuten speelde ABS zich in de eerste helft in de wedstrijd. Er werd druk op de defensie van de thuisclub gelegd en verdedigend stond het als een huis. Slechts een doelkans was er voor aanvaller Gunesli, echter hij was onzorgvuldig in de afwerking. ABS werd steeds dreigender, vooral over de rechterkant waar Youri Meijer een last was voor zijn directe tegenstander. Het was wachten op een voorsprong voor ABS, echter de lat en onzorgvuldigheid in de eindpass verhinderden dat.

Na rust was Schalkhaar de bepalende ploeg. ABS moest in de achteruit en moest in de 58e min. de 2-0 incasseren door een afstandschot van Marijn Roelofs. De vele wisselingen in het team maakten het organisatorisch lastig voor ABS. Het team bleef hard werken voor een goed resultaat, maar moest in de 77e minuut definitief het hoofd buigen door opnieuw een afstandschot van Marijn Roelofs (3-0).

ABS kan terug kijken op een goede start van de voorbereiding. Na de overwinning tegen Sc. Overwetering, was er veel lof voor het team na het moedige optreden tegen 2e klasser Schalkhaar. Volgende week het vervolg tegen de kampioenskandidaat in de 4e klasse Groen Wit ’62 uit Apeldoorn.