SV Schalkhaar kende een beroerde eerste helft op de Horsterhoek, waar het in de thuiswedstrijd tegen De Tukkers uit Albergen de ideale mogelijkheid had om van de laatste plek op de ranglijst af te komen. Binnen 20 minuten was het 0-2 en mocht het de handen dicht knijpen dat het niet op een nog grotere achterstand werd gezet door de fysiek sterke Tukkers.

Vandaag kon SV Schalkhaar niet beschikken over de ervaren spelers Michiel Hullegie, Ruben Bumkens en Kick Brouwer, daarentegen keerde verdediger Mattis Janse weer terug in het team van de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman.

SV Schalkhaar zat van meet af aan niet lekker in de wedstrijd, verloor in elke linie teveel duels en kwam zelf niet of nauwelijks tot voetballen. Het kan dan ook de verdienste zijn van De Tukkers, die nauwkeuriger waren in het rondspelen van de bal en met meer overtuiging kans op kans aaneen regen. Al na 6 minuten spelen was het 0-1; de meest gevaarlijke aanvaller Tim Haarhuis naderde vanaf de linkerkant, al dan niet buitenspel, het strafschopgebied en wist met een bekeken curve de bal in de verre hoek te plaatsen, onhoudbaar voor keeper Jesper Lukassen.

SV Schalkhaar probeerde na deze snelle tegentreffer de draad op te pakken, bijna lukte het om binnen het kwartier op gelijke hoogte te komen. Milan te Riele kreeg vrij doortocht vanaf zijn linkerkant, maar hij schoot recht op keeper Rens Davina van de Tukkers. De Tukkers bleef het betere van het spel houden en kreeg een aantal behoorlijke kansen om de voorsprong te vergroten. Spits Guus Demmers kreeg de bal via de kluts, maar hij had teveel tijd nodig om het Jesper Lukassen moeilijk te maken. Kort daarna werd SV Schalkhaar bijna verrast toen bij een drop-kick van Guus Demmers, die de bal rakelings naast het doel belandde.

Het enige wapenfeit voor SV Schalkhaar kwam van David Klopman, hij werd rand zestien aangespeeld en vanuit de draai schoot hij de bal net naast het doel. De 0-2 viel nog net binnen de twintig minuten. Een aanval over rechts van de Tukkers werd bekroond met een (al dan niet houdbaar) diagonaal schot in de linkerhoek.

De Tukkers gingen door met het creëren van kansen; een mooie aanval over links kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande Tim Haarhuis die op enkele meters van het doel van SV Schalkhaar hopeloos miste. Daarna was een er nog een afstandsschot te noteren die keeper Jesper Lukassen niet geheel onder controle kreeg, maar goed verdedigerswerk voorkwam een ruimere voorsprong voor de Tukkers.

De tweede helft werd jeugdspeler en linksbuiten Emirhan Türk in het veld gebracht om aanvallend meer te kunnen afdwingen. De tweede helft werd door SV Schalkhaar dan ook een heel ander niveau gehaald dan de eerste helft. SV Schalkhaar drong steeds meer aan op het doel van de Tukkers. David Klopman was het dichtst bij de aansluitingstreffer, hij kwam ten val in het strafschopgebied bij een actie van de keeper, maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in.

Rechtsbuiten Bjorn Duteweert volleerde vervolgens een voorzet van de pas 17-jarige Emirhan Türk richting de kruising, maar met een voortreffelijke redding hield keeper Rens Davina de bal uit de kruising. Nog een grote kans van SV Schalkhaar kort hierna; een corner van Jip Ellenbroek op spits David Klopman die de bal rakelings over kopte. SV Schalkhaar stond de tweede helft beter te verdedigen en kwam van achteruit beter tot voetballen. Via Nick Mulder zocht SV Schalkhaar regelmatig de goede oplossing en hij bemoeide zich steeds meer met de opbouw. Diezelfde Nick Mulder nam in de 70ste minuut vanaf rechts een indraaiende corner die bij de tweede paal door de lange Mattis Janse binnen werd gekopt; 1-2.

SV Schalkhaar probeerde het laatste kwartier de wedstrijd alsnog te kantelen. Verse krachten Yasir Bozkurt en ook Taco Oldenhof werden ingebracht. Diezelfde Taco Oldenhof had bijna een assist kunnen bijschrijven; zijn voorzet werd door spits David Klopman net over het doel gekopt.

Helaas mocht het voor SV Schalkhaar niet zo zijn, de wedstrijd werd verloren en het kwam zelf te laat aan het voetballen om de vroeg ontstane schade te herstellen. Volgende week zondag opnieuw kans, dan speelt het de uitwedstrijd tegen de tevens laag geklasseerde SDC’12 uit Denekamp.

De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zondag 20 november om 14.00 uur tegen ATC’65 uit Hengelo. Steun de eerste selectie nu ze uw steun nodig hebben.

Bronclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelAdelaarsoog op Twente uit
Volgend artikelSV Colmschate ’33 dankt doelman Yoel Finke na overwinning in Beekbergen