Dat SV Schalkhaar een goede partij voetbal kan spelen heeft de ploeg van trainer Marcel Geestman in de voorbereiding op dit nieuwe seizoen al diverse keren laten zien. In de beker werd o.a. zaterdag eerste Klasse VV Hierden bij vlagen dol en was  de 0-4 zege twee weken geleden zeker niet geflatteerd te noemen.

Vandaag de eerste officiële competitiewedstrijd tegen  RKSV Vogido na bijna een jaar lang geen competitievoetbal vanwege de COVID-19. SV Schalkhaar moest het vandaag stellen zonder routinier Koen Klosters en de spitsen David Klopman en Milan Beumer. Ook zonder deze spelers verpletterde het vandaag de ploeg uit Enschede met maar liefst 8-1.

SV Schalkhaar begon vanmiddag zeer scherp en geconcentreerd aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en al snel was duidelijk dat de thuisploeg een resultaat wilde neerzetten door fris en agressief spel met veel druk op de tegenstander. Na een openingsfase zonder veel kansen was het na grofweg 10 minuten spelen gedaan met de weerbaarheid van Vogido. Vanaf dat moment waren ze niet meer opgewassen tegen het goede en snelle voetbal van de thuisploeg.

Grote uitblinker van vanmiddag was linker verdediger Jason Westerkamp, vaak betrokken bij het aanvallend ingestelde SV Schalkhaar. Hij speelde in de 10e minuut linksbuiten Kick Brouwer aan die vervolgens met een goede passeerbeweging de achterlijn haalde en de bal over de keeper bij de tweede paal panklaar afleverde bij de inkomende Bjorn Duteweert. Zijn kopbal was onhoudbaar voor de keeper van Vogido; 1-0.

Vier minuten later was het opnieuw Jason Westerkamp die de bal op het middenveld onderschepte en kon opstomen naar de achterlijn, ook zijn voorzet was bijna identiek als de eerste treffer; dit keer mocht spits Stijn Rorije de bal in het lege doel koppen 2-0. Zoals al genoemd kwam het meeste gevaar van de linkerkant waar ook linkerspits Kick Brouwer met zijn snelheid en acties een grote plaag was voor de verdedigers van Vogido. Knap hoe deze speler, vorig seizoen nog speler van O19-1, zich verder ontwikkeld bij de eerste selectie.

In de 16e minuut eindigde een van zijn acties met een overtreding net binnen de zestien, waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Waar in de bekerwedstrijd tegen OWIOS Michiel Hullegie nog vanaf de stip mistte, was hij vandaag onberispelijk en schoot hij de bal snoeihard binnen 3-0.

Ook bij de 4-0 vlak voor rust ging weer een goede actie van Kick Brouwer aan vooraf. Dit keer werd hij net buiten de zestien gevloerd. Op zich een mooie plek voor een rechtsbenige speler om de bal rechts in de hoek te draaien, maar rechtspoot Rokay Haafkens dacht hier anders over. Vanaf deze positie, links voor het doel, wist hij iedereen te verassen door de bal met een curve over de muur in de linker bovenkruising te plaatsen. Voor de voetballiefhebber een fantastisch doelpunt 4-0.

Waar Vogido de rust gebruikte om zich opnieuw op te laden om daarmee uit een ander vaatje te tappen begon de tweede helft als kopie van het eerste deel. Al na 3 minuten in de tweede helft was het opnieuw Kick Brouwer die, nu vanaf de rechterkant, 4 of 5 spelers van Vogido het nakijken gaf. In de zestien wist hij de controle te bewaren en kon met zijn favoriete linkerbeen alsnog uithalen, 5-0. Weer een doelpunt van grote klasse.

In de 52e minuut wist rechter verdediger Rokay Haafkens de tegenstander goed en agressief op te jagen en veroverde hierdoor de bal en speelde de vrijstaande Milan te Riele aan. De voorzet van te Riele werd wederom ingekopt door spits Stijn Rorije, die daarmee zijn tweede kopgoal liet aantekenen 6-0.

SV Schalkhaar bleef gretig, zo schoot de ingevallen Marijn Roelofs op de paal, waarna Milan te Riele de bal net naast het doel werkte. Ook Bjorn Duteweerd wist het aluminium te vinden, zijn schot ging via de lat over het doel. De 7-0 viel een kwartier voor tijd, voorzet Rokay Haafkens op maat op Milan te Riele die voor de tegenstander kwam en ook zijn doelpunt mee pikte.

Nadat te Riele zijn eerste doelpunt van het seizoen had gemaakt kon hij drie minuten later alweer juichen. Nu kon hij een voorzet vanaf links ongehinderd en gemakkelijk het doel binnen lopen 8-0. SV Schalkhaar had veel energie in deze wedstrijd gestopt en dat was de laatste minuten van de wedstrijd dan ook merkbaar. Slordigheden werden in deze fase nog niet afgestraft; een schot van Vogido verdween net naast het doel en keeper Jesper Lukassen wist daarna nog goed op te treden bij een aanval van Vogido.

Uiteindelijk kwam de eretreffer vlak voor tijd toch nog op het scorebord, waarna de wedstrijd eindigde in een 8-1 overwinning voor SV Schalkhaar. Voor SV Schalkhaar een prima start van de competitie. De toeschouwers hebben een leuke voetbalmiddag beleefd en het publiek was zeker de grote winnaar. Hopelijke krijgt dit snel een vervolg, eerst wacht SV Schalkhaar twee zware uitwedstrijden tegen SDC’12 uit Denekamp en Bon Boys uit Haaksbergen.

Op 17 oktober speelt SV Schalkhaar de eerstvolgende thuiswedstrijd de streekderby tegen Wijhe ’92. Zet deze datum alvast in je agenda, ook dan bent u van harte welkom op de Horsterhoek in Schalkhaar.

Weer wordt zorgvuldig een aanval opgezet door verdediger Jason Westerkamp.