SV Schalkhaar moest het zondag opnemen in en tegen eerste klasser Heino. Inzet was de eerste plek in deze poule in het bekertoernooi.

SV Schalkhaar trad vanmiddag tegen VV Heino aan zonder de geblesseerde aanvoerder Jason Westerkamp. Middenvelder en normaal basisspeler Twan Huijsmans begon vanmiddag als wisselspeler. Koen Klosters startte als linkerverdediger en was tevens aanvoerder.

VV Heino en SV Schalkhaar deden weinig voor elkaar onder in dit duel. VV Heino leek wat sterker, maar SV Schalkhaar kreeg ook mogelijkheden om de score te openen. Zo werd Milan te Riele prima in de ruimte aangespeeld en vergat op het juiste moment de trekker over te halen. In plaats van te schieten probeerde hij nog een speler van VV Heino uit te spelen, wat uiteindelijk niets opleverde.

Aan de andere kant was VV Heino met name gevaarlijk in de counter. Veelal werd geprobeerd met een lange bal de verdediging van Schalkhaar te verrassen echter werden deze mogelijkheden door de uiterst rappe en goed spelende laatste verdediger Delano Haulussy teniet gedaan.

SV Schalkhaar kwam op een 1-0 voorsprong door een prima lopende aanval waarbij Tristan Berghuis de inlopende Milan te Riele op maat bediende. Dit doelpunt werd terecht of onterecht door scheidsrechter Smeenk afgekeurd vanwege een lichte overtreding die hieraan vooraf ging. In dezelfde minuut werd een doelpunt van VV Heino afgekeurd: de neutrale grensrechter constateerde buitenspel.

SV Schalkhaar kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken omdat het slordig was in de eindpass en VV Heino hierdoor diverse aanvallen vroegtijdig kon onderscheppen.

Dat SV Schalkhaar al vier wedstrijden in de voorbereiding ongeslagen was, waaronder tegen eerste klasser Voorwaarts uit Twello, veranderde in minuut 40 van deze wedstrijd. Kort nadat Michiel Hullegie een bal na een corner nog net over het doel van VV Heino kopte, greep de verdediger wat te enthousiast in bij het uitverdedigen in de eigen zestien. Een speler van VV Heino ging gewillig naar de grond waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan deze overtreding te bestraffen met een strafschop. Deze toegekende strafschop werd bijna nog gekeerd door keeper Jesper Lucassen, maar de keeper kon niet voorkomen dat na 400 minuten de bal weer eens uit het net gehaald moest worden: 1-0.

De tweede helft begon met een goede aanval van SV Schalkhaar. Een prima pas van Rokay Haafkens op Milan te Riele werd door Te Riele net over de uitlopende keeper en over het doel van VV Heino gelobd.

In de 70 ste minuut was het een prima aanval van SV Schalkhaar die de gelijkmaker inleidde. Vanaf de rechterkant werd het directe spel tussen spits David Klopman en Bram de Haas prima ingespeeld op de attente Tristan Berghuis, die vervolgens geen moeite meer had om de 1-1 op het scorebord te zetten. Vervolgens ontstonden er kansen aan beide kanten. Een schot van Milan te Riele ging net over en een speler van VV Heino schoot in vrije positie net over het doel van Jesper Lucassen.

SV Schalkhaar wisselde op een paar posities; Marijn Roelofs kwam in het veld voor David Klopman, Sidar Günesli voor Tristan Berghuis en Twan Huijsmans voor middenvelder Joost Brouwer. Na een goede aanval van SV Schalkhaar kwam VV Heino een kwartier voor tijd op een 2-1 voorsprong. Een aanval van VV Heino werd door het centrum van SV Schalkhaar verkeer ingeschat waardoor een speler van VV Heino ongehinderd door kon lopen en keeper Lucassen kansloos liet: 2-1.

SV Schalkhaar was hierna niet meer bij machte om het VV Heino alsnog moeilijk te maken. In plaats van kansen op een gelijkspel, was het voornamelijk VV Heino dat op het laatst de nodige kansen kreeg, waarvan één afgekeurd wegens buitenspel. Helaas zat er vanmiddag voor de ploeg van Marcel Geestman niet meer in dan deze kleine nederlaag.

Komende zaterdag speelt SV Schalkhaar de laatste bekerwedstrijd thuis tegen zaterdagvereniging SVI uit Zwolle. Aanvang 17.00 uur.