SV Schalkhaar won vanmiddag zeer moeizaam van middenmoter ATC’65 uit Hengelo. Daarmee steeg het een plekje op de ranglijst en staat het twee punt achter op koploper NEO, dat over twee weken naar de Horsterhoek komt.

Teleurstellend was vanmiddag het afhaken van Milan te Riele in de warming-up. Kort voor aanvang van de wedstrijd bleek te Riele teveel hinder te ondervinden van zijn blessure. Daardoor moesten de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman in allerijl wat verschuivingen in het team door voeren. Zo schoof Koen Klosters door naar “10”, waardoor er als verdedigende middenvelder een plek vrij kwam voor reserve Luuk ter Mate. Laat nu net deze Luuk ter Mate vanmiddag een uitstekende wedstrijd spelen, een doelpunt maken en verantwoordelijk zijn voor het herstel van SV Schalkhaar.

Herstel van een zeer moeizame start van deze wedstrijd dat werd geteisterd door veel regen en wind. SV Schalkhaar kwam niet tot voetballen en was vanmiddag, met name in het begin, zeer slordig in de passes. Hierdoor kwam het moeilijk op de helft van de tegenstander, laat staan tot het opzetten van goede aanvallen. De verdediging van SV Schalkhaar bleef het eerste deel van de wedstrijd constant onder druk, zonder dat dit leidde tot echt uitgespeelde kansen voor ATC’65.

ATC’65 probeerde met de crossbal de verdediging van SV Schalkhaar lastig te maken. Linksbuiten Florian Boitelle liet zich steeds inzakken om aanspeelbaar te zijn. Met zijn “linker” kon hij keer op keer voor gevaar zorgen, door de bal achter de verdediging van SV Schalkhaar te plaatsen, waar de inlopende spitsen voor gevaar moesten gaan zorgen. Na 18 minuten spelen ging het mis voor de vandaag in het zwart gehulde SV Schalkhaar. Linksback Jason Westerkamp beging een overtreding, bestraft met een gele kaart. Van ongeveer 10 meter buiten de rand van zestien kon de toegekende vrije trap genomen worden. Moeilijk te zien of de bal nog van richting werd veranderd, maar pardoes lag de bal in het zijnet van het doel, 1-0.

SV Schalkhaar wist hierna wat het moest doen en vanaf dat moment werd er ook iets beter gevoetbald en werd de bal beter in bezit gehouden. Nog binnen het half uur kon SV Schalkhaar de schade herstellen. De beste aanval tot dat moment werd  opgezet vanaf de rechterkant, waar spits David Klopman de diepte in werd gestuurd. Zijn voorzet op Koen Klosters, die net binnen de zestien werd aangespeeld, was op maat. Klosters controleerde de bal en zag de inlopende Luuk ter Mate, die de bal (net als op de training) van ruim buiten de zestien strak in de rechterhoek schoot, onhoudbaar voor keeper Niels Ensink. Dat was na 26 minuten spelen de 1-1 op het scorebord.

SV Schalkaar leek de schroom van zich af te gooien en kwam door deze treffer steeds beter in de wedstrijd. Een één – tweetje tussen David Klopman en Koen Klosters werd door de keeper van ATC’65 tot corner verwerkt. Vlak voor het rustsignaal miste Milan Beumer op een haar na het net. Dit begon met een goede aanval van SV Schalkhaar over de as van het veld. Twan Huijsmans wist linkerspits Milan Beumer te bereiken die de bal met veel gevoel net over de kruising joeg.

De tweede helft ging het spel veelal op en neer, maar kwam SV Schalkhaar wel steeds vaker voor het doel van ATC’65. Een kopbal op het doel van SV Schalkhaar werd prima tegen gehouden door de prima keeper Jesper Lukassen, die trouwens de laatste weken prima keept. Twan Huijsmans probeerde van afstand de lange keeper Ensink te verassen, maar zonder succes. SV Schalkhaar kwam bijna op voorsprong toen een speler van ATC’65 de bal verkeerd terugspeelde en enkele centimeters naast zijn eigen doel schoot. Marijn Roelofs, die prima inviel, kwam in het veld voor de licht geblesseerde Koen Klosters. Na een uur spelen stond Michiel Hullegie aan de basis van de SV Schalkhaar voorsprong. Hullegie liep nog voorin naast spits David Klopman toen SV Schalkhaar alweer bezig was een aanval op te zetten. In plaats van terug te lopen naar zijn positie in de verdediging, deed Michiel Hullegie ook zijn werk voorin en gaf hij het goede voorbeeld. Hij kreeg de mogelijkheid om aan de rechterkant het strafschopgebied in te gaan en zijn voorzet kwam precies voor de voeten van David Klopman, die zorgde voor een echte spitsengoal 1-2.

Met nog een half uur te gaan was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. SV Schalkhaar probeerde de wedstrijd uit te spelen, ATC’65 was dreigend en had ook mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen. Waar ATC’65 enkele minuten voor tijd de gelijkmaker binnen kon koppen (prima gestopt door Jesper Lukkassen) werd de wedstrijd in de 90 ste minuut beslist door Stijn Rorije. David Klopman kreeg bereikte de achterlijn en bediende collega spits Stijn Rorije op maat. Met zijn linkervoet schoot hij de bal onhoudbaar binnen 1-3. In blessuretijd had David Klopman nog de mogelijkheid om zijn tweede te maken, vanaf de rechterkant kreeg hij de ruimte, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper.

Voor SV Schalkhaar welkome 3 punten en zo blijft het meestrijden in de top van deze tweede Klasse. Zoals vermeld speelt SV Schalkhaar haar volgende competitiewedstrijd thuis tegen koploper NEO uit Borne. Eerst speelt het volgende week zaterdag in de beker tegen VV Zeewolde. Iedereen is dan om 17 uur welkom op de Horsterhoek.