Je hebt van die wedstrijden die, gezien de kansen, in 6-2 maar ook 2-2 zouden kunnen eindigen. Uiteindelijk werd het een moeizame 2-1 overwinning voor Helios op KCVO.

Helios startte furieus en kreeg al gauw enkele kansen om de score te openen. Serkan kwam via rechts enkel malen goed door, maar zijn voorzetten bereikten net niet de voorwaartsen van Helios. In de 9e minuut was het bijna raak: de doorgebroken Waslander kwam oog in oog met de uitblinkende keeper Bronswijk die goed reageerde op de inzet van Djeremy Waslander.

Helios creëerde meerdere kansen maar die werden niet benut. De afwerking was te onnauwkeurig of keeper Bronswijk stond weer in de weg. KCVO kreeg een kans in de blessuretijd van de 1e helft, maar Joël de Jonge was de baas op de inzet van de spits van KCVO. Rust 0-0

In de 54ste minuut kreeg Boone, na een corner, de kans om uit te halen. Zijn schot was zuiver en belandde in de uiterste hoek: 1-0! KCVO kwam uit de verdedigende stelling en nog geen drie minuten later werd het 1-1. Edwin Stegeman kwam op links door en zijn inzet kon niet verwerkt worden door Joël de Jonge. KCVO wilde meer en Helios kreeg daardoor meer ruimte. Kans op kan voor o.a. Waslander, Bruinsma en Yilmaz, maar door zwak inschieten of goed werk van de keeper bleef het lang 1-1.

Toch was het Helios dat goed doorzette. Eerst was het Bloemsma, ingevallen voor Serkan, die strak voorzette. Zijn inzet werd bijna door een verdediger in eigen doel gewerkt. Een minuut later was het weer Jesse Bloemsma die op links doorbrak en zijn voorzet werd door Glenn Alberts mooi ingekopt: 2-0.

Helios wilde meer, maar verzuimde het middenveld te bezetten in de omschakeling. Hierdoor bracht het zichzelf in de moeilijkheden en kon keeper Joël de Jonge net in de laatste minuut voorkomen dat KCVO op 2-2 kwam. Eindstand 2-1.

Helios speelt volgende week zondag de derby uit tegen Colmschate.