Je hebt van die wedstrijden: dan hoor je ‘strijdend ten onder’, ‘gelijkspel was verdiend geweest’ etc. Dat was vanmiddag allemaal waar, maar toch ga je met lege handen naar huis. Helios verloor na een mooie strijd van koploper Epe met 3-2.

De eerste 10 minuten waren voor Epe.  Helios kreeg weinig ruimte en kon door het snelle storen van Epe nog weinig uitrichten en hanteerde daardoor vaak de lange bal. Daarna was het Helios wat beter voor de dag kwam. Er werd meer bewogen waardoor er ook meer ruimte ontstond om te combineren. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en er werd flink strijd geleverd op het middenveld. Zowel Epe als Helios creëerden kansen om de score te openen. Eerst was het Epe dat twee keer goed op rechts doorkwam en kreeg de hangende man op de rand van de 16 twee keer kans om uit te halen. De eerste keer ging naast en de tweede kans werd door de goed keepende Joël de Jonge teniet gedaan.

Binnen 6 minuten kreeg Helios twee keer de kans de score te openen. Na een mooie voorzet van Ijen Bruinsma kreeg de jarige Bjorn Groot Hulze de kans, maar zijn bal raakte buitenkant paal. Nog geen twee minuten later werd, na weer een inzet van Groot Hulze, de bal van de lijn gekopt. In de 27ste minuut was het raak. Na goed doorzetten van Ijen Bruinsma kreeg Jesse Bloemsma zijn kans, maar zijn schot werd geblokkeerd. In de rebound schoot Djeremy Waslander de bal tegen het net: 0-1.

Helios ging door, maar door een geblokkeerde pass kwam de rechtsbuiten van Epe plots vrij en met zijn voorzet wist hij de spits van Epe te bereiken die goed inkopte: 1-1.

De 1-1 was een mooie tussenstand geweest, ware het niet dat een minuut voor de pauze een handsbal over het hoofd werd gezien door de verder goed leidende scheidsrechter. Epe schoot de 2-1 binnen.

In de 50ste minuut brak Ijen Bruinsma links door, maar voordat hij kon afwerken tackelde een verdediger de bal net voor de voeten van Bruinsma weg. Helios ging ervoor maar nog geen twee minuten later werd het 3-1.

Even later werd weer een snelle uitbraak van Epe niet afgerond, want de bal ging hoog over. Daarna kon Epe alleen nog maar achteruit. Helios drong fel aan en in de 81ste minuut kwam Djeremy Waslander goed op rechts door en kon Ijen Bruinsma zijn voorzet rustig intikken: 3-2. Epe kwam niet meer aan voetballen toe. Helios probeerde het maar kwam niet meer tot scoren. Natuurlijk, als je verliest dan heb de pest erin, maar de ploeg kan trots zijn met dat wat ze tegen de koploper op de mat hebben gelegd.

Viaclubcorrespondent SV Helios
Vorig artikelMakkie voor IJsselstreek op Het Schootsveld
Volgend artikelNet niet voor Overwetering tegen Turkse Kracht