Helios knalt door in zaterdag 4E

In een troosteloze omgeving, leeg, donker en met veel regen, wist trainer Harry Decheiver zijn ploeg vanaf het begin af aan weer scherp te laten beginnen. Je wint dan wel elke week met grote cijfers, maar je moet het wel doen en dat kan je alleen afdwingen als je het niet te makkelijk opvat. Helios begon de wedstrijd weer met Zandvliet, die terug was na een blessure, maar zonder de geblesseerde Waslander.

Ook tegen Blauw-Wit ging Helios sterk van start. In de 4de minuut was het de mee opgekomen Fabian Put die een hard schot van 25 meter via de vuisten van de keeper over het doel zag gaan. Al gauw bleek dat we voor het eerst met een meevoetballende ploeg te maken hadden. Ook Blauw-Wit combineerde goed, maar kwamen niet verder dan de laatste lijn van Helios die ook deze wedstrijd de nul op het scorebord liet staan. Blauw-Wit werd even gevaarlijk nadat Joel de Jonge de bal in de voeten van de tegenstander speelde, maar kwam met de schrik vrij. In de 11de minuut scoorde Glenn Alberts, maar deze werd afgekeurd. In de 19de minuut was het dan toch raak. Na goed doorzetten van Serkan kwam de bal bij Djeremy Zandvliet die zijn man liet staan en mooi afrondde, 1-0. Twee minuten was het weer Zandvliet die rechts doorkwam, zijn voorzet werd door Alberts,  vanuit een kansrijke positie, overgeschoten.

Helios combineerde steeds meer door de verdediging van Blauw-Wit heen en creerde kans op kans. Maar de inzetten van Zandvliet, Bruinsma en Smeitink op Jarmo van ‘t Hof waren net niet zuiver genoeg. In de 35ste minuut was het wel raak. Glenn Alberts passeerde de ver uitgekomen doelman van Blauwwit, zijn inzet werd nog geblokkeerd, maar met een simpele hakbeweging scoorde Jarmo van ‘ Hof zijn eerste doelpunt van de middag, 2-0. In de 38ste minuut was het Serkan die goed doorzette, de bal veroverde en zijn steekpass bracht Jarmo in de gelegenheid om zijn tweede te maken en zo werd het 3-0. Tevens de ruststand.

In de rust werd Yilmaz vervangen door Jesse Bloemsma. Helios begon weer scherp in de tweede helft, creëerde drie mogelijkheden achter elkaar om de score te verhogen, maar de laatste pass was steeds net iets te scherp. In de 54ste minuut was het de gedreven Bloemsma die met een steekpass Zandvliet op rechts wegstuurde, zijn zuivere voorzet werd door Jarmo hard ingekopt, 4-0. Daarna wisselde Decheiver Zandvliet voor Nick Beekman. Het duurde niet lang voordat Nick de 5-0 op het scorebord bracht. Na een corner die niet goed werd weggewerkt door de verdediging van Blauw-Wit, kwam Beekman ineens vrij te staan en scoorde.

Blauw-Wit kreeg nog een kans nadat Galanggadjir de bal niet goed onder controle kreeg, de spits kon door, maar schoot hoog over. In de 80ste minuut kopte Jarmo van ‘Hof zijn vierde binnen nadat opnieuw Serkan goed doorzette en een pass op maat afleverde. 6-0. Vlak voor tijd kreeg Smeitink nog een kans, maar schoot over. De verslaggever zag Sven Lubberding invallen, maar voor wie is de verslaggever ontgaan. Mooi om te zien dat trainer Harry Decheiver iedereen mee laat doen.

Volgende week speelt Helios een uitwedstrijd tegen mede koploper Harfsen. Maar dan helaas weer zonder publiek.