Je gaat naar de Platvoet met het idee dat je het moeilijk gaat krijgen tegen RDC, een derby toch? Maar het tegendeel bleek waar. 80 Minuten lang keken we met zijn allen naar een zeer eenzijdige wedstrijd. RDC ging de wedstrijd in om zo lang mogelijk de nul te houden en kwam de gehele eerste helft niet of nauwelijks over de middellijn.

Natuurlijk was het moeilijk een gat te vinden, maar Helios bleef geduldig. Probeerde via combinaties gevaarlijk te worden, maar strandde veelvuldig op het stug verdedigende RDC. In de 21ste minuut was het raak: Fabian Put speelde Jarmo van ‘t Hof strak aan en bij het onder controle brengen van de bal wordt Jarmo door de keeper van achteren onderuit getrokken. Penalty en deze wordt door Jarmo strak wordt ingeschoten: 0-1.

Ook de rest van de eerste helft blijft RDC met veel mensen achter de bal. Er gebeurde verder weinig, alleen was het Nick Beekman die snel reageerde op een bal die tussen de verdediger en de keeper bleef hangen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft was het Helios wat direct het heft in handen nam. In de 48ste minuut soleerde Djeremy Waslander door de verdediging, maar schiet tegen de keeper op. Een minuut later krijgt Helios een corner en kopt Jeray Gallanggadjir vanaf punt 5 meter de bal tussen de palen (0-2).

Dan gaat het snel. Twee minuten later Is het weer Jeray Gallanggadjir die vanuit een vrije trap strak kan inkoppen: 0-3. In de 68ste minuut wordt Bastiaan Lieftink in de hoek van de 16 aangespeeld, wil wegdraaien maar wordt naar beneden getrokken. Weer een penalty en opnieuw wordt ie door Jarmo strak en hard ingeschoten.

De eerste kans voor RDC is pas in de 69ste minuut, maar wordt door Joël de Jonge onschadelijk gemaakt. Daarna gebeurde er vrij weinig. En zo won Helios de makkelijke pot met 0-4.

Blauw Wit verloor thuis van GFC zodat de voorsprong weer vier punten bedraagt, alleen Helios heeft een wedstrijd minder gespeeld. Deze wedstrijd, tegen UD, wordt ingehaald op donderdag 6 april, aanvang 20.00 uur. Maar eerst zaterdag 15.00 uur thuis tegen FC Winterswijk.