Afgelopen zondag stond op Sportpark de Vijfhoek de topper op het programma tegen Warnsveldse Boys. Warnsveldse Boys doet al jaren bovenin mee in de 3e klasse en pakte in de eerste 4 duels 7 punten. SV Colmschate ’33  kent een zeer sterke start van de competitie met 9 punten na 4 duels. Het beloofde een spectaculaire wedstrijd te worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide ploegen direct duidelijk. Warnsveldse Boys liet SV Colmschate ’33 het spel maken en wilde de thuisploeg pijn doen met razendsnelle uitvallen. Dit resulteerde in de 4e minuut direct tot de 0-1. Na een onderschepping op het middenveld, is er een mooie combinatie tussen spits Bart Spijkers en Jelger Ruikes en het is Ruikes die de bal langs doelman Yoel Finke schiet: 0-1. Een goed uitgevoerde counter en voor SV Colmschate ’33 een wake up call hoe scherp counters van de gasten konden zijn!

Het spelbeeld bleef hetzelfde. SV Colmschate ’33 kreeg 2 goede kansen via Stan Haitsma en Jard Kamperman Leferink, maar beide keren ging de bal er niet in. Aan de andere kant was Warnsveldse Boys ook gevaarlijk met een overtal in de 16 meter en leek de beste man aan de kant van de gasten, Leon Knuttel, de 0-2 te kunnen maken. Het was de uitblinkende Lars Munier die met een geweldige tackle de 0-2 voorkomt. Daarna wordt het steeds meer een weg richting het doel van doelman Erik Wijnbergen.

De druk wordt in de 37e minuut te groot. Een mooie combinatie tussen Lars Kamperman Leferink en Stan Haitsma geeft laatstgenoemde wat ruimte aan de zijkant. Het is Stan Haitsma die de bal perfect op het hoofd van Jard Kamperman Leferink legt en die kopt onberispelijk raak: 1-1! Een verdiende gelijkmaker vlak voor rust!

Iedereen denkt dat we gaan rusten met een 1-1 stand, maar het is SV Colmschate ’33 dat nog een vrije trap krijgt aan de zijkant van het veld. Het is Rik Traanman die deze bal hard en strak voor de goal langs draait.. En wat er dan gebeurt, is voor vele supporters een nieuw gezicht: het is Rick Janssen die na 15 (!) jaar weer een doelpunt maakt: 2-1! Het ongemak en de feestvreugde stralen er vanaf, maar de blijdschap is er niet minder om: 2-1! Een belangrijke en terechte voorsprong vlak voor rust.

De tweede helft is het Warnsveldse Boys dat sterker uit de kleedkamer komt. Colmschate ’33 heeft moeite om de bal in de ploeg te houden, wat ook mede de verdienste is van het fellere Warnsveldse Boys in de tweede helft. Zonder kansen weg te geven, groeit Colmschate langzaamaan weer in de 2e helft. Dit leidt in de 69e minuut bijna in een treffer voor Noah Patty. Een corner die afslaat, wordt opgepakt door Patty, die zijn man uitkapt en verwoestend uithaalt: de bal spat uiteen op de lat!

In de 77e minuut komt daarna toch de beslissende 3-1 op het scorebord. Na een goede combinatie tussen de sterk spelende Hidde Hekkert, Cali Daniel en Stan Haitsma is het Hekkert die Stan Haitsma met een bekeken balletje schuin alleen voor doelman Wijnbergen zet. Stan Haitsma bedenkt zich geen moment en laat Wijnbergen kansloos: 3-1! In het laatste kwartier creëren beide teams geen kansen meer en wint SV Colmschate verdiend met 3-1 van Warnsveldse Boys.

Dit betekent dat SV Colmschate ’33 de laatste 6 thuisduels in competitieverband winnend heeft afgesloten. Na het horen van de overige uitslagen blijkt dat SV Colmschate ’33 nu alleen koploper is in 3D. Volgende week neemt Colmschate het in Beekbergen op tegen VV Beekbergen. Beekbergen deed goede zaken door een knappe 0-1 overwinning te boeken bij ABS Bathmen.

Zondag 6 november 2022, 14.00: Beekbergen 1 – SV Colmschate ’33 1.