SV Colmschate vocht als leeuwen maar leed een zure 1-2 nederlaag tegen Robur et Velocitas.

Er wachtte SV Colmschate ’33 een lastige klus te klaren met het bezoek van Robur et Velocitas aan sportpark de Achterhoek. Robur et Velocitas heeft nog geen punt verloren en was dat ook niet van plan om te doen tegen de geel-zwarten. SV Colmschate ’33, met drie punten uit twee wedstrijden, was er alles aan gelegen om het Robur et Velocitas zo moeilijk mogelijk te maken.

Na een sterke openingsfase van Robur et Velocitas, waarbij de gasten veel balbezit hadden maar weinig creëerden, was het SV Colmschate ’33 dat het initiatief overnam. In de 18e minuut was het Noah Patty die met een goede individuele solo twee Robur-spelers uitkapte en de bal tegen de touwen schoot: 1-0.

Het leek de thuisploeg vleugels te geven en elke meter leek makkelijker beloopbaar te zijn. De mannen van trainer Rowdy van der Hoop hadden door dat zij de gehele wedstrijd geconcentreerd moesten blijven om zo een goed resultaat neer te kunnen zetten. Helaas was er in de 40e minuut een moment van onoplettendheid, waarbij de aanvaller van Robur uit de rug van een Colmschate speler liep, de bal hard voor gaf en Aron Mabrouki namens SV Colmschate ’33 de bal ongelukkig in eigen doel verwerkte: 1-1.

In de tweede helft was het vooral Robur et Velocitas wat het spel maakte. SV Colmschate ’33 werd achteruit gedrukt, maar hield de pot achterin goed dicht. Jard Kamperman Leferink kwam halverwege de tweede helft alleen op de keeper te staan. Hij speelde de keeper goed uit, maar kwam helaas te schuin voor de goal uit waardoor hij de bal net niet tussen de palen wist te krijgen. Dit was een grote kans om opnieuw op voorsprong te komen.

Lange tijd leek de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen. Totdat in de 84e minuut een bal op de goal van SV Colmschate ’33 werd geschoten. Keeper Ian Bos pakte de bal eenvoudig, maar liet de bal net zo makkelijk weer los waardoor een Robur-speler van dichtbij de bal in kon tikken en daarmee de eindstand op het bord zette: 1-2.

Het was voor SV Colmschate ’33 een zure nederlaag. De hele wedstrijd werd er als team gevochten voor elkaar, maar aan het eind van de rit sta je toch met lege handen. Het positieve wordt uit deze wedstrijd meegenomen naar volgende week, waarbij er een moeilijke uitwedstrijd bij AZC in Zutphen op het programma staat.