Afgelopen zondag stond voor SV Colmschate ’33 de wedstrijd op het programma tegen koploper Robur et Velocitas. Zij pakten vorige week de 1e periodetitel en de ploeg is in vorm. SV Colmschate ’33 kreeg vorige week een harde tik te verduren door de nederlaag tegen concurrent ABS (2-1). De thuisploeg zal zich willen revancheren voor de nederlaag en was gebrand op een stunt tegen de Apeldoorners.

Eerste helft
Dat Robur et Velocitas een goede ploeg is, bleek vanaf de eerste minuut. De uitploeg combineerde makkelijk van voet naar voet en werd een aantal keer dreigend door slimme loopacties van spits Jeffrey van Amersfoort. Tot grote kansen leidde dit echter niet. In de 20e minuut combineerde Colmschate goed aan de linkerkant en vanuit de spelverplaatsing kreeg, de van een blessure teruggekeerde, Jaroah Sneller de bal op 25 meter van het doel. Daar wordt hij neergelegd door Cyriel de Graaf. Op dat moment gaat linksback Daniel de Gucht achter de bal staan. De Gucht laat zien dat hij een geweldige trap in de benen heeft en stuurt de bal hard richting de rechterbovenhoek: 1-0! Wat een fantastisch doelpunt en een onwijze opsteker voor de thuisploeg!

Waar SV Colmschate ’33 op rozen leek te zitten, en dit gevoel zo lang mogelijk wilde voortzetten, was het meteen Robur et Velocitas dat die hoop direct stilde. Een mooie combinatie aan de rechterkant lanceerde de rechtsback van Robur et Velocitas richting de achterlijn, hij zette de bal hard en laag voor en bij de 1e paal kan aanvoerder Van der Gouw eenvoudig binnentikken.
Een domper voor de geel-zwarten, maar anderzijds ook een fantastische goal van Robur et Velocitas, waarin in alles te zien was dat de ploeg erg veel kwaliteit bezit.

In de 35e minuut leek SV Colmschate ’33 op 2-1 te komen. Een goede combinatie vanuit het middenveld zorgde ervoor dat Hidde Hekkert door middel van een mooie steekpass Kevin Bierman helemaal vrij voor de keeper zette. Hij liep richting de doelman, maar het was doelman Brian Rosler die als winnaar uit de strijd kwam. In de aanval die volgde was Robur et Velocitas onverbiddelijk. Een lange bal die achter de verdediging terecht kwam, viel uit de kluts voor de voeten van Jeffrey van Amersfoort. Van Amersfoort liet zien waarom hij de topscorer is van de competitie en benut dit buitenkansje: 1-2. Dit was een erg zuur moment voor de thuisploeg. Waar je zelf een enorme mogelijkheid krijgt om de 2-1 te maken, is het de tegenstander die in de tegenstoot wél koelbloedig is en 1-2 maakt.

Tweede helft
De 2e helft is het Robur et Velocitas dat de eerste 5 minuten sterk uit de kleedkamer komt. SV Colmschate ’33 laat zich achteruit dringen en komt er even niet meer vanaf. Dit leidt tot 1 goede kans voor Sven Harmsen, maar hij vindt doelman Victor Meems op zijn weg. Daarna is het de thuisploeg dat de 2e helft in handen neemt. SV Colmschate ’33 wint bijna alle 2e ballen en probeert de koploper pijn te doen met verzorgd positiespel met erg veel lopende mensen.

Dit leidt in de 67e minuut tot een goede kans voor Jard Kamperman Leferink. Op aangeven van Noah Patty krijgt Jard Kamperman Leferink de bal met een stuit vrij op zo’n 15 meter van het doel. Hij bedenkt zich geen moment en schiet hard richting doel. Helaas raakt hij de bal niet goed en de bal vliegt hoog over het doel. Het was wel een teken aan de wand dat de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam te zitten, en meer begon aan te dringen op de 2-2.

De grootste kans kwam op naam van Kevin Bierman. Na een fantastische actie aan de linkerkant, waar hij 2 verdedigers van Robur et Velocitas te kijk zet, komt hij oog in oog met doelman Brian Rosler. Laatstgenoemde weet de 1e poging en de rebound te keren van Bierman. Mooi om te zien bij de thuisclub is toch wel dat Bierman, als een duveltje uit het doosje, de verrassing is bij SV Colmschate ’33 dit jaar. Hij is constant dreigend, staat op 5 doelpunten, en is een absolute versterking voor de voorhoede van de Deventenaren.

Na ruim 81 minuten lijkt de wedstrijd vroegtijdig zijn einde te krijgen. Een corner van de thuisploeg wordt gevangen door doelman Brian Rosler. Hij wilt de bal uitschieten en op het moment dat dat wilt doen, loopt aanvoerder Kevin Stremmelaar voor de doelman. De bal raakt Stremmelaar en de goed leidende scheidsrechter Bloksma laat zich verleiden tot het geven van de 2e kaart. Een erg makkelijk gegeven 2e gele kaart.

In de 85e minuut lijkt Robur et Velocitas de wedstrijd in het slot te gooien. Jeffrey van Amersfoort komt erdoorheen aan de rechterkant en weet de vrijstaande Jip Smale te vinden. Oog in oog met doelman Victor Meems schiet hij de bal hard en hoog over. De laatste kans komt op naam van de thuisploeg. Een goede voorzet van Kevin Bierman komt terecht op de 5 meter bij Jard Kamperman Leferink: hij lijkt de bal hard tegen de touwen te schieten, maar mist de bal en deze kan worden opgeruimd door Joost van Eck.

Uiteindelijk een 1-2 nederlaag! Maar wel een nederlaag met heel veel perspectief voor de thuisploeg. Helaas geen punt(en) waardoor het op de 11e plek blijft staan.

Veel complimenten waren er wel voor de thuisploeg. Zowel hoofdtrainer Martijn Jongbloed als spits Jeffrey van Amersfoort waren het erover eens: ‘SV Colmschate ’33 was de eerste ploeg die ons pijn probeerde te doen door vanuit verzorgd positiespel van achteruit kansen te creeren.’ Hier heeft SV Colmschate ’33 uiteindelijk weinig aan, maar het geeft wel aan dat de ploeg met betrekking tot het ontwikkelen van de speelwijze op de goede weg is.

Hopelijk mogen we het volgende week opnemen tegen Overwetering uit Olst. Dit is afhankelijk van het (definitieve) besluit van het kabinet/KNVB. Deze beslissing valt in het loop van de week.