Afgelopen zondag stond voor beide ploegen een wedstrijd op programma met grote belangen. Activia had nog geen punt gepakt, en SV Colmschate ’33 stond slechts op 1 punt. SV Colmschate ’33 had het weekend ervoor een lastige dag en verloor met 3-0 van Warnsveldse Boys. Tegenstander Activia verloor nipt van titelkandidaat AZC: 0-1.

EERSTE HELFT
In de 7e minuut kreeg SV Colmschate ’33 de eerste grote kans van de wedstrijd en deze was dan ook direct raak. Kevin Bierman onderschepte de bal op het middenveld, en stuurde Jard Kamperman Leferink met een heerlijke pass in de diepte, waarbij laatstgenoemde niet faalde oog in oog met de doelman van Activia: 1-0. Een prettige opsteker voor de jonge ploeg van hoofdtrainer Rowdy van der Hoop.

Na deze vroege voorsprong was het SV Colmschate ’33 dat het spel dicteerde. De eerstvolgende grote kans kwam wel op naam van de bezoekers. Bart Wippert opende de bal van links naar rechts waar Michiel Mikkers helemaal vrij stond. Mikkers bedacht zich geen moment en haalde vernietigend uit, op de lat! Daar kwam SV Colmschate ’33 goed weg!

Na deze kans kreeg SV Colmschate ’33 kans op kans. Eerst was het Hidde Hekkert die met een subtiele voetbeweging Jard Kamperman Leferink alleen op de keeper zette. Helaas redde de keeper erg knap met een reflex met de punt van de voet. De volgende kans was te noteren voor Kevin Bierman. Nadat de uitblinkende Ibo Yildiz zich vrijspeelde van 2 tegenstanders, bediende hij Kevin Bierman. Laatstgenoemde mikte net naast!

De 2-0 leek niet uit te kunnen blijven en lang bleef deze dan ook niet uit. Vlak voor rust kwam Ibo Yildiz aan de zijlijn aan de bal, waarna hij met een heerlijke actie 2 man op het verkeerde been zette en Hidde Hekkert bediende. Laatstgenoemde opende de bal op de rand van de 16 naar Kevin Bierman, en die wist wel raad met deze buitenkans. Hij schoot de bal hard en laag in de lange hoek: 2-0. Een verdiende 2-0 voorsprong, waar de geel-zwarten zichzelf beloonden voor een erg sterke 1e helft.

TWEEDE HELFT
Dit deed SV Colmschate ’33 dan ook en dit leidde heel erg snel tot de 3-0. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Kevin Stremmelaar, en hij zette voor op zijn collega in het centrum Aron Mabrouki. Hij beloonde een erg sterke wedstrijd met een mooie, krachtige kopbal: 3-0!

Hierna ging het snel. Bij Activia was de geloof inmiddels verdwenen en hier maakte SV Colmschate ’33 gretig gebruik van. Halverwege de tweede helft maakt de thuisploeg de 4-0. Na mooi combineren tussen  de ingevallen Noah Patty en Kevin Bierman, was het Kevin Bierman die zijn 2e van de middag maakte: 4-0! Na deze treffer was het de beurt aan jongeling Dean ter Stege. Dean ter Stege werd in het strafschopgebied vrijgespeeld, met 3 man om zich heen. Hierna liet hij zien over prima voetenwerk de beschikken en werkte de bal droog achter de doelman: 5-0. Een mooi doelpunt van Dean ter Stege, die zijn goede vorm de laatste weken beloond met een goed doelpunt!

Het slotakkoord was voor Kevin Manenschijn. Na een heerlijke chip van Hidde Hekkert kwam Kevin Manenschijn alleen voor de doelman en die schoot de bal hard en hoog in de hoek: 6-0! Voor SV Colmschate ’33 was dit een prettige, broodnodige overwinning! Het kwam er uit hoe er getraind wordt. Deze wedstrijd werd gewonnen door middel van verzorgd positiespel en heel veel energie mét en zonder de bal! Enige smetje op deze mooie nederlaag was het uitgevallen van de (ogenschijnlijke) zware blessure van Aron Mabrouki. Hij verliet het veld met een behoorlijke blauwe, dikke enkel. Hopelijk herstelt hij snel weer!

Volgende week opnieuw een thuisduel voor SV Colmschate ’33. Dan neemt de thuisclub het op tegen de ongeslagen koploper uit 3D: AZC uit Zutphen.

Zondag 24 oktober 2021, 14:00: SV Colmschate ’33 – AZC