In deze winterstop maken onze correspondenten de balans op van de eerste seizoenshelft. Een terugblik op de wedstrijden vanaf afgelopen zomer tot aan dit ogenblik. Ditmaal de beurt aan de clubcorrespondent van sv Colmschate.

Op sportpark De Achterhoek waren de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen hoopvol. Inmiddels zitten we bijna op de helft van de competitie en maken we ons op voor de strijd tegen degradatie. Het verhaal van voor de winterstop en een kleine vooruitblik.

Er startte een groot aantal spelers onder leiding van de nieuwe trainer Rob Haveman aan de voorbereiding. In tegenstelling tot voorgaande jaren moesten er zelfs spelers afvallen richting tweede elftal. Niet leuk voor de spelers in kwestie, maar het woord selectievoetbal werd hiermee wel ineens realiteit. De voorbereiding verliep wisselend met een ronduit slecht toernooi in Schalkhaar, een knappe overwinning tegen hoogvlieger in de 2e klasse Columbia en winst in de bekerpoule. Helaas kreeg het team in deze periode ook al te maken met drie langdurige blessures en het wegvallen van spelers door het volgen van een opleiding en werk.

Foto: Pim Nauta

De competitiestart was teleurstellend met een nipte nederlaag tegen Activia. De eerste seizoenshelft bestond uit in totaal 7 nederlagen, 4 gelijke spelen en een winstpartij tegen Vaassen. Deze tussenstand op de 13e plek met slechts 7 punten valt tegen en daarmee is het ook logisch dat er meer goals tegen vielen dan voor zijn gemaakt.

Het is makkelijk om met de vinger te wijzen, maar tegelijkertijd ook moeilijk om diezelfde vinger op de zere plek te leggen. Is het kwaliteit? Spelen we wel op de juiste wijze? Zijn het de blessures? Is het de jeugdigheid? Is het de afwezigheid van spelers? Ligt het aan mentaliteit? Het is ongetwijfeld een combinatie daarvan en de groep is met deze gedachten de winterstop in gegaan.

Foto: Jan Hollander

Deze week is het team weer begonnen aan de voorbereiding en de vastberadenheid is groot. Spelers en staf hebben zichzelf precies één doel gesteld en dat is handhaving. Geblesseerde spelers komen weer terug en ‘de koppies zijn weer fris’. Vooruitkijkend zal zeker de eerste serie wedstrijden belangrijk zijn. Dan zullen de punten verdeeld worden met de directe concurrentie.

Ter voorbereiding staan komende dinsdag en zondag wedstrijden tegen Broekland en ABS op het programma. Alles om 26 januari tegen KCVO als team goed uit de winterstop te komen.