Voor de geel-zwarten stond dit keer de lastige uitwedstrijd bij Overwetering op het programma. Beide ploegen spelen al jaren tegen elkaar waarbij nog nooit een saaie wedstrijd heeft plaatsgevonden. Vandaag kwam daar verandering in.

Colmschate werd achterin niet onder druk gezet en kon vrij opbouwen. Overwetering leek een strijdplan te hebben waarbij de slag op het middenveld gewonnen moest worden. Dit is ook het gebied waar het gros van de wedstrijd zich af heeft gespeeld en beide ploegen creëerden nauwelijks kansen. Een mislukte voorzet van Overwetering moest nog even door keeper Yoël Finke voor de zekerheid overgetikt worden en Lars Kamperman Leferink gaf te weinig vaart bij zijn vrije kop kans mee, voor de rest waren er geen bijzonderheden in de eerste helft te noteren.

Tot minuut 42. De bal wordt door Colmschate het strafschopgebied in geslingerd en hierbij wordt door een speler van Overwetering hands gemaakt. De bal belandt op de penaltystip en Stan Haitsma mag aanleggen om de voorsprong op het scorebord te noteren. Tijdens zijn aanloop ziet hij de keeper de hoek in duiken die hij van tevoren had uitgekozen, dus hij moest last-minute zijn plannen wijzigen. Hierdoor raakte hij de bal niet lekker, maar via het been van de keeper belandde hij wel in het doel en was er bij Colmschate reden tot juichen: 0-1.

Na de rust was het een andere wedstrijd. Overwetering was niet meer van plan om af te wachten en begon meer druk te zetten. Colmschate wilde ten koste van alles deze voorsprong vasthouden, om zo de belangrijke 3 punten mee terug te nemen naar Deventer. Deze combinatie kwam niet ten goede van het voetbal. Het was slordig en Overwetering wist nog steeds geen bijzondere kansen te creëren. De verdediging van Colmschate stond sterk en solide vandaag. Er was geen kans om hier doorheen te komen. Colmschate buigt niet en gaat met een overwinning op zak terug naar Deventer. Eindstand 0-1.

Voor Colmschate betekent dit dat de laatste twee wedstrijden sinds het vertrek van Rowdy van der Hoop zijn gewonnen. Deze stijgende lijn moet doorgetrokken worden, te beginnen aanstaande zondag met de thuiswedstrijd tegen Holten.