Vooraf waren de belangen zeer groot. Colmschate en Albatross terug te vinden in de onderste regionen in de 3e klasse B. Vooraf stonden beide ploegen op zes punten en bij winst kon de stap naar de middenmoot gemaakt worden.

Colmschate begon de wedstrijd niet fel. Het was Albatross dat beter in de duels zat, Colmschate was elke keer te laat. Dit resulteerde in kleine overtredingen van de geelhemden. Albatross gooide er veel fysieke kracht in, waardoor de jonge ploeg achteruit werd gedwongen. In deze periode van de wedstrijd kwam Albatross ook verdiend op 1-0. Een bal werd achter de verdediging bij de 2e paal gelegd en deze werd goed ingeschoten.

Alsof de achterstand niet vervelend genoeg was, moest Colmschate ook nog eens twee keer noodgedwongen wisselen. Gijs van de Kwast en Marc Brouwer vielen geblesseerd uit. Colmschate kwam beter in de wedstrijd, alleen de eindpass kwam in de laatste fase vaak niet aan. Ook had het de beslissingen van de scheidsrechter niet mee. Spits van ’t Hof had twee 100% strafschoppen moeten hebben.  Wel was er in de 42e minuut nog een grote kans te noteren voor Kamperman Leferink. Via een schitterende voorzet van Patty, kopte Kamperman Leferink in, maar door een geweldige redding van de doelman van Albatross leverde dit helaas een corner op.

Colmschate ging in de 2e helft verder waar het gebleven was. Door goed voetbal en strijd op zoek naar de 1-1. Deze viel in de 55e minuut door Hidde Hekkert. Patty onderschepte een foutieve bal van de verdediger van Albatross en stak met een schitterende steekpass Hidde Hekkert weg. Deze faalde 1 op 1 niet met de doelman. Colmschate had niks aan een gelijkspel en ging verder op zoek naar de 2-1. Door een schitterende aanval opgezet via Phil de Witte, werd via hem en van ’t Hof, Kamperman Leferink bereikt, jammer genoeg miste hij in kansrijke positie. Weer 10 minuten later kopte Van ’t Hof uit een voorzet de bal op de lat. Waardoor deze wedstrijd op 1-1 bleef steken.

Doelpunt Colmschate: Hidde Hekkert.