De geel-zwarten hadden na de valse competitiestart van vorige week iets recht te zetten. Dit moest gebeuren op de Schoapenweide tegen Activia, dat ook een ruime nederlaag had geleden tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Colmschate had van te voren duidelijke plannen: blijven voetballen, de ruimtes opzoeken, combineren en met leuk en attractief voetbal een overwinning binnenslepen.

Echter begon de wedstrijd niet zoals verwacht. Activia zette vroeg druk en Colmschate probeerde hier zich onderuit te spelen. Het veld, wat er van een afstandje heerlijk bij lag, bleek toch minder egaal en strak te zijn dan dat het deed vermoeden. Het gewenste spel werd door het vroeg druk zetten van Activia en het tegenvallende veld niet haalbaar, waardoor er een andere koers ingezet moest worden. Al snel bleek dat strijd hier een grote rol van betekenis in zou gaan spelen.

Na 7 minuten druk van Activia viel toch de eerste goal van de wedstrijd aan de andere kant. Via een goede combinatie, waarbij de bal van de ene naar de andere kant werd geopend en strak werd voorgegeven, was het Daan Vegelin die het scorebord deed veranderen. Hoewel Colmschate hiermee op een 0-1 voorsprong kwam, deed het vrij weinig bij Activia. Zij gingen op dezelfde voet verder en bleven druk zetten. In de 17de minuut resulteerde dit dan ook in de 1-1.

Trainer Rowdy van der Hoop (foto) zag dat het op deze manier niet de goede kant op ging en besloot al vroeg een tactische wissel toe te passen. Dit pakte direct goed uit. De druk van Activia werd weggenomen, er kwam meer balans in het team en nu kon Colmschate zelf ook meer aan voetballen denken. Na een aantal goede aanvallen kreeg Colmschate in de 38ste minuut een corner. Hidde Hekkert sneed de bal goed aan op het hoofd van Ufuk Dulkaroglu en de bal verdween achter de doelman van Activia: 1-2.

Na de rust hobbelde het spel over en weer, waarbij grote kansen aan beide kanten uitbleven. Activia bleef geloven en proberen, maar verder dan de rand van het zestienmetergebied kwamen zij niet. Nadat Activia in de 88ste minuut rond het zestienmetergebied van Colmschate de bal verloor, werd aanvaller Daan Vegelin gelanceerd. Hij ging met snelheid op het doel van Activia af en werd door nog enkel één Activia-verdediger achterna gezeten. Noah Patty sprintte tezamen met Daan Vegelin richting het goal, waardoor Daan het overzicht kon behouden en de bal kon breed leggen op Noah: 1-3.

Dit betekende ook de eindstand en daarmee heeft Colmschate haar eerste 3-punter van dit seizoen binnen!