Ook deze middag weer een andere opstelling bij SV Twello. Jammer want dit komt de vastigheid van het team niet ten goede terwijl sommige posities voor velen een zekerheid zijn. Toen na een half uur spelen de snelle verdediger Frank de Croon ook nog werd gewisseld en het elftal nog meer werd omgegooid, was dit koren op de molen voor de ploeg uit Deventer. Heerlijk spelend vanuit de counter en daar wist de snelle Daan Vegelin wel raad mee. Hij scoorde 1-2 en wat de ploeg uit Twello daarna ook probeerde, het was niet aan hun besteed. Zo de punten meegeven is wel erg zuur.

De eerste 10 minuten golfde het spel aardig op en neer. In de 9de minuut raakte Job Bruntink de lat en daar SV Twello teveel mensen voor de bal had, counterde Sportclub Deventer simpel naar de 0-1 door Milion Tsegay. Even later kopte Stan Berends van dichtbij in de handen van de goed keepende Ronald Teering.

Een steekpass van Yannick Gorter had Joris Maalderink had 1-1 moeten zijn, maar de heel goed keepende Raymon van Emmerik voorkwam dat. Koud daarna een voorzet op maat van Job Bruntink op Cihan Ozer. Deze had de hoek voor het uitkiezen, maar miste volledig. Eindelijk werd het in de 28ste minuut gelijk. Via een subtiel balletje van Max Smaal op Yannick Gorter en daar was de 1-1. Daarna ging het spel over en weer met kansen voor beide ploegen. In de 42ste minuut een counter van de gasten en zoals boven beschreven werd het 1-2. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter R. Karkdijk uit Deventer voor de rust met een 1-2 stand. Een stand die de thuisploeg geheel aan zichzelf te wijten had.

In de 2de helft probeerde de thuisploeg het wel, maar het was steeds net niet. Naarmate de tijd verstreek, nam de nauwkeurig bij SV Twello af en bleven de gasten uit Deventer loeren op de counter. Keeper Raymon van Emmerik ging een steeds belangrijkere rol spelen: alle ballen waren voor hem. Een vrije trap van Yannick Gorter ranselde hij boven uit de hoek en zelfs een strafschop van Max Smaal haalde hij knap onder uit de hoek.

De gasten kregen een paar mogelijkheden, maar ook keeper Ronald Teering liet zien nog steeds van grote klasse te zijn. Pal voor het einde van heel dichtbij de kans voor aanvoerder Frank Wijnbergen om te scoren maar ook dat lukte niet. Een 1-2 nederlaag dus welke totaal niet nodig was.

Volgende week revanche in Loenen tegen Loenermark. Aanvang 14.30 uur.