Zondagmiddag ontving SV Epse 3e klasser WWNA. De ploeg uit Apeldoorn boekte een terechte zege tegen de rood-witte formatie van Herman Harleman.

Het was weer puzzelen voor Harleman om een representatief elftal op de been te krijgen. Om verschillende redenen (met name blessures) moesten zelfs drie spelers van het 3e elftal (Yannick Beltman, Mike Sprengerman en Jeffrey Sterling) toegevoegd worden aan de wedstrijdselectie. Beltman startte direct in de basis.

Vanaf het eerste fluitsignaal een beter WWNA dat binnen 10 minuten al op een 0-2 voorsprong stond. Raymond Wilpshaar opende de score en niet veel later verdubbelde Kristiaan Bax de voorsprong na een fout in de Epser defensie. WWNA behield een duidelijk overwicht. Epse werd slechts één maal gevaarlijk. Almir Fizovic krulde een vrije trap op de kruising.

De debuterende Beltman moest helaas na 25 minuten met een blessure het veld verlaten, hij werd vervangen door Sprengerman. Het was aan Epse doelman John Moret te danken dat WWNA de voorsprong niet vergrootte. Hij redde een aantal maal bijzonder fraai maar was na ruim een half uur kansloos. Niels Coops schoot direct uit een hoekschop snoeihard raak. Epse was het even geheel kwijt. WWNA combineerde naar hartenlust en kon in no-time uitlopen naar een 0-5 ruststand.

In de tweede helft meer evenwicht. WWNA nam gas terug, Epse speelde compacter en kreeg op de counter een aantal mogelijkheden. Rond de 55e minuut kon Rida Ammi vrij doorlopen op doelman Armend Ademaj. De doelman redde fraai maar was kansloos op de rebound van Jeroen van Beek. Van Beek, die normaal zijn kunsten in het 2e elftal vertoond, kon de bal bij de 2e paal in het lege doel glijden. Epse was nog niet klaar met juichen of het stond al 1-6. Maurice van Kampen schot raak in de korte hoek op assist van Wilpshaar. Hierna kreeg Epse nog een aantal kansen op een 2e treffer. Lars Otten kon een aantal goede acties helaas niet tot een doelpunt promoveren. De goed leidende scheidsrechter Versteege blies na 90 minuten voor het laatst op zijn fluit. Eindstand 1-6.

Komende zondag start Epse de competitie thuis tegen Sallandia. Hopelijk keren er een aantal jongens terug van een blessure zodat trainer Harleman wat meer keuze heeft.