ABS heeft de eerste bekerwedstrijd tegen 3e klasser Pax Hengelo ongelukkig verloren. Waar een gelijkspel de verhoudingen goed had weergegeven verloor ABS door een ongelukkig eigen doelpunt in de slotminuut.

De eerste helft kende weinig krachtsverschil. Beide ploegen speelden verzorgd voetbal, waarbij de verdedigingslinies weinig kansen toelieten. Pax scoorde een afgekeurd doelpunt, terwijl Martijn Stegink kort voor rust een goede kans onbenut liet. Een logische 0-0 ruststand.

De eerste 20 minuten na rust begon ABS zeer sterk. Het middenveld, gevoed door het centrale duo Mark Boschloo en Wessel Nikkels, was Pax de baas, waardoor ABS aanvallend steeds gevaarlijk doorkwam. De beloning kwam in de 65e min. Maikel Demmers was alleen te stuiten door een overtreding van de keeper, waarna Jasper Broekhuis koelbloedig de strafschop verzilverde (1-0). Lang kon ABS niet van de voorsprong genieten, want door miscommunicatie in de verdediging werd in de 70e minuut gelijk gemaakt (1-1).

ABS pakte de draad snel weer op en kwam diverse malen opnieuw gevaarlijk door in het strafschopgebied van Pax. De voorsprong was binnen bereik, echter een kans voor Yoeri Meijer, na een fraaie individuele actie en een kopbal van Wessel Nikkels troffen net geen doel. Daarentegen moest ABS oppassen voor de gevaarlijke counters van Pax.

Een gelijkspel gaf de verhoudingen prima echter weer, alleen een ongelukkig eigen doelpunt in de slotminuut, besliste anders (1-2).Zuur, gekeken naar het spel en de passie waarmee ABS speelde en het 3e klasser Pax moeilijk maakte, echter de vooruitgang, vergeleken met de voorgaande oefenwedstrijden, was uiteindelijk veel belangrijker en een positieve stap richting de competitiestart.