Onder ideale weersomstandigheden mocht Sportclub Deventer het opnemen tegen Winterswijk. Een eerder affiche in het vorige seizoen werd met 1-4 gewonnen door Winterswijk en met alleen die informatie heeft Sportclub Deventer Winterswijk benaderd.

De eerste helft begon met de aftrap aan Sportclub-zijde met als doel om dit maar één keer te doen die dag. Een eerste helft waar eigenlijk weinig gebeurde met een handje vol kleine kansen aan beide kanten. Winterswijk liet Sportclub het spel wat maken, maar Sportclub kwam er moeilijk doorheen.

In de tweede helft kwam de spanning iets meer opzetten. Met een aanvallende wissel aan de kant van Sportclub werd er geprobeerd meer kansen te forceren. Echt véél mogelijkheden kwamen er aan beide kanten niet, maar wel 2 grote kansen voor beide teams: Winterswijk plaatste een bal tegen de buitenkant van de paal en aan de kant schoot Sportclub een bal tegen de lat.

Tegen het einde van de wedstrijd werd Sportclub dreigender en stond Winterswijk met de verdedigende linie in de 16 meter. Na een spannende laatste 10 minuten kwam de wedstrijd tot een terechte 0-0 eindstand. De trainer van Winterswijk sprak over de beste eerste helft van dit seizoen en de trainer van Sportclub was weliswaar tevreden met de ‘nul’ achterin, maar maakte voor het eerst dit seizoen mee dat Sportclub niet tot scoren kwam.

Volgende week staat er weer een derby op het programma: Twello-uit. De vorige keer waren beide teams aan elkaar gewaagd met een mooie wedstrijd tot gevolg.