In de laatste speelronde van het seizoen was het tijd voor de derby tegen FC RDC. Sportclub Deventer weet al dat het 6e is geëindigd, FC RDC maakt bij winst nog kans op de nacompetitie. Het is daarbij afhankelijk van het resultaat van Harfsen. Met mooi weer, veel publiek en vuurwerk bij de opkomst beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Na een paar minuten krijgt spits Luuk Helms van RDC een grote kans op de 0-1, maar Nelson weet goed te redden. Sportclub voetbalt beter, maar op een vlammend afstandsschot van Nigel na is het nog niet echt gevaarlijk geworden. Na 25 minuten verspeelt RDC de bal in de opbouw en in daarop volgende counter schiet Roan Koekkoek geweldig onderkant lat raak: 1-0. Daarna zijn er wat kleine opstootjes: beide ploegen willen niet voor elkaar onder doen en wordt het minder vriendelijk.

In de tweede helft trapt RDC af met een lange bal die verkeerd wordt ingeschat door de verdediging van Sportclub. Na eerst de paal te raken weet Kai van den Beld de bal snoeihard binnen te schieten. De gelijkmaker zonder dat Sportclub de bal heeft geraakt. Sportclub is vervolgens even van slag. Na de gelijkmaker zijn er wat kansjes aan beide kanten, maar wordt er niet meer goed gevoetbald.

Een kwartier voor tijd heeft Tijn Vegelin de 2-1 op de schoen, maar keeper Jesse Klopman weet de bal nog te keren. Rond 10 minuten voor tijd weet Luuk Helms van FC RDC het voor elkaar te krijgen de bal voor een leeg doel over en naast te schieten. In de slotfase mochten Romain Weimer en Elvis Selimovic invallen. Beiden gaan stoppen, waarbij Elvis vele jaren voor de club heeft gespeeld. Mooi dat dit afscheid plaatsvindt tegen een club waar hij ook actief is geweest. Ello en ‘de hakkelaar’ bedankt voor jullie inzet!!