Op zaterdag 8 oktober vond de eerste ontmoeting van dit seizoen plaats tussen Sportclub Deventer en Helios op sportpark de Zandweerd. Vorig jaar won Sportclub knap van potentieel titelkandidaat Helios met 6-3. De eerste Deventer stadsderby werd aanschouwd enluid aangemoedigd door veel publiek vanaf de zijlijn.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Sportclub Deventer met overtuiging voor een resultaat wilde gaan voor eigen publiek. De thuisploeg ging de duels daadkrachtig aan en won die in de beginfase van de wedstrijd dan ook veel. Beide ploegen creëerden in de eerste helft niet veel (Helios nét iets meer), maar gaven ook weinig kansen weg.

Net terwijl er verwacht werd met een 0-0 tussenstand aan de thee te gaan, zette Djeremy Waslander een mooie individuele actie in net over de rand van de middellijn. Hij bekroonde die met een doelpunt. Bij dit doelpunt oogde Sportclub Deventer niet helemaal scherp in de duels. Na de goal floot de scheidsrechter direct voor het rustsignaal. De ruststand was 0-1 in het voordeel van Helios.

In de tweede helft begon Sportclub meteen optimistisch in de wetenschap niet te zijn weggespeeld in het eerste deel van de wedstrijd. Sportclub werd dominanter en kwam tot een aantal behoorlijke kansen. Ook een schot van afstand spatte uiteen op de paal, waardoor Helios tegen de verhoudingen van dat moment in, nog altijd op voorsprong was. Aan het einde van de tweede helft werd het geloof in een resultaat minder aan de kant van Sportclub Deventer en ook speelde de vermoeidheid een rol.

Er ontstond meer en meer ruimte in het veld waar Helios dankbaar gebruik van maakte. Na een afgedwaalde voorzet belandde de bal voor de voeten van Iljen Bruinsma die met een goede kapbeweging en een schot voor de 0-2 aan de kant van Helios zorgde. Dit gebeurde in de 77e minuut. Na de 0-2 was de wedstrijd wel gedaan en namen beide ploegen wat gas terug.

Kort samengevat wint een effectief Helios van een energiek Sportclub Deventer in de eerste stadsderby van het seizoen. Het was een leuke wedstrijd voor het publiek dat met het zonnetje toekeek. Er had meer in gezeten voor de thuisploeg dat volgende week Terborg ontvangt in eigen huis. Helios speelt thuis tegen Koninklijke UD.