Wie terugkijkt naar de overschrijvingsdatum van 15 juni 2019 en dat vergelijkt met nu, een jaar verder, zal zien dat weinig meer hetzelfde is gebleven. In het recente voorjaar werd bekend gemaakt dat de club zal wisselen van speeldag: van de zondag naar de zaterdag en er werd met Wouter Groot Lipman een andere trainer aangesteld. Daar blijft het niet bij. Van de vorige selectie zijn ‘slechts’ drie spelers overgebleven: Luc Nijboer, Jeroen Kok en Elvis Selimovic.

Daan Vegelin (sv Colmschate), Boyd van Beynum (Sallandia), Dave Willemsen (Diepenveen) en Damian Dziegielewski (Davo) hebben de club verlaten, omdat zij op zaterdag andere verplichtingen hebben en op de zondag willen blijven spelen. Raymon van Emmerik, Mohamed Ghoudane en Hamza Loukili hebben de overstap naar Davo gemaakt. De gebroeders Burak en Mehmet Kazci zijn ook vertrokken, waarbij Burak naar België is verhuisd.

De club heeft heel weloverwogen de keus gemaakt om in te zetten op spelers uit de eigen jeugdopleiding. Er is een heel duidelijk standpunt ingenomen: ‘Wie wil komen voetballen bij Sportclub Deventer is van harte welkom, maar we gaan niet nadrukkelijk de markt op.’ Dit resulteert in de vervroegde overgang van Stan Berends, Tristan Bronkhorst, Nils Hekkert, Simon Hupkes, Calvin Jongsma, Roan Koekkoek, Nelson Lammertink, Seb Moody, Tijn Vegelin en Milion Tsegay Haile vanuit de 019. Dat deze jongens kunnen voetballen staat wel vast. Bij het afronden van het afgelopen seizoen waren ze koploper in de hoofdklasse.

Vanuit het tweede mogen Antonio Pinna, Emmanuel Rushimirwa en Rico Westervoorde hun kans zien te grijpen. Murat Özdemir (Go Ahead Deventer) Robin IJzerman (Helios) Wessel Geerlink (was gestopt) en Alban Cakigi (was gestopt ivm blessure) sluiten eveneens aan.

Dit maakt de selectie heel erg jong, maar wel met de nodige potentie. Er wordt geen nadrukkelijke doelstelling uitgesproken met betrekking tot een positie op de ranglijst. De voetbalontwikkeling staat voorop. Ontwikkeling stimuleren vanuit spelprincipes en er zal een soort roulatiesysteem worden toegepast: leren wat er op posities verwacht wordt en zoveel mogelijk speeltijd kunnen krijgen. De extra wedstrijden die gespeeld gaan worden voor de Hanzesteden bedrijfsverzekeringencup (Deventer Voetbalcup) dragen hier mooi aan bij!

In de maand juni wordt er een vijftal keer getraind om daarna even een zomerstop te houden. In augustus wordt de draad weer opgepakt en staan er oefenwedstrijden (onder voorbehoud) tegen VSW (Windesheim), Eefde en Haarle op het programma.