Vandaag de 1e wedstrijd van het seizoen uit tegen v.v. Beekbergen. Bram van Bessen is terug op het oude nest en jeugdspeler Querijn Roelofsma start in de basis. Trainer Sander Poll heeft gekozen voor een 5-3-2 opstelling.

In het begin van de wedstrijd krijgt Beekbergen een goede kopkans welke over het doel gaat. Niet veel later passt één van de 5 achterin, Nick Logtenberg, uitstekend op Dennis Willemsen die koel en beheerst afrondt 0-1. Na een, naar de mening van heel Overwetering, overtreding op Nick Logtenberg laat de scheidsrechter het spel doorgaan en Beekbergen scoort 1-1.

In het vervolg van de eerste helft creëert Overwetering weinig; het spel is rommelig en er wordt veel teruggespeeld op keeper Paul Vlaskamp. Na ruim een half uur krijgt Beekbergen een vrije trap, de verdediging van Overwetering wordt in de lucht verslagen en Beekbergen scoort de 2-1.

Na de rust komt Maik Jansen in het veld voor Stefan Hekman. De eerste noemenswaardige poging is een afstandsschot van Oskar Kappert, dat naast gaat. Remon Elshof lost na een uur de verdienstelijk spelende Querijn Roelofsma af. Overwetering zoekt meer de aanval en Ferdi van Breukelen speelt Remon Elshof in de diepte aan, Remon zet voor en Tom Koers schiet, de keeper kan redding brengen.

Halverwege de tweede helft komen Koen Hulsman en Jaimey Zeyseink in het veld voor Maikel van Breukelen en Dennis Willemsen. Jaimey troeft de doelman van Beekbergen bijna af met een hoge bal. In het vervolg van de wedstrijd raakt Overwetering steeds meer geïrriteerd door het optreden van de scheidsrechter, wat leidt tot gele kaarten voor Bram van Bessen, Remon Elshof en Paul Vlaskamp. Trainer Sander Poll wordt ook regelmatig vermanend toegesproken door de leidsman.

Vlak voor tijd krijgt Bram van Bessen nog een kans, hij schiet de bal over het doel. Al met al hadden we ons de opening van het seizoen anders voorgesteld, maar het is wat het is.