Het werd uiteindelijk een iets gemakkelijkere overwinning dan van te voren gedacht. Overwetering leverde een ware teamprestatie in Warnsveld door met 0-3 te winnen.

Overwetering laat direct zien hoe ze deze wedstrijd willen spelen; aanvallend, druk zetten en de ruimtes klein houden. In de 1e minuut wordt een schot van Oskar Kappert nog geblokt, maar in de 4de minuut is het al raak. Oskar opent op rechts naar Hushan Ali, deze zet Stefan Hekman aan het werk en na zijn prima voorzet rondt Nick Oosterwijk af bij de 2e paal. 1-0 Overwetering.

Warnsveldse Boys krijgt niet de gelegenheid op te bouwen. Het is de lange bal of terug naar de keeper. Wij zijn de baas op het veld. Een geweldige inzet en goed gegroepeerd, kort op elkaar. Paul Vlaskamp heeft weinig te doen. In de 14de minuut kan de doelman van Warnsveldse Boys het schot van Oskar nog net onder de lat wegtikken. Het is uitstel van executie. In de 26ste minuut een ingooi halverwege de helft van Warnsveldse Boys: Via Jelle Lukassen, Hushan Ali en Nick Oosterwijk naar Oskar Kappert, die de keeper nu kansloos laat met een hard schot in de bovenhoek. 2-0 voor Overwetering.

Warnsveldse Boys kan hier maar weinig tegenover stellen. De achterhoede staat als een huis, de omschakeling gaat goed en mocht het nodig zijn, dan is er altijd Maikel van Breukelen nog. Ruststand: 0-2

Na de rust, met de wind een beetje mee, probeert Warnsveldse Boys druk te zetten en moet Overwetering een tijdje flink aan de bak. Gevaarlijk wordt het echter niet en de gasten blijven gevaarlijker in de omschakeling. In de 52ste minuut wordt Overwetering een strafschop onthouden als Remon Elshof binnen de 16 meter wordt gevloerd.

De wind blijft lastig, maar achterin wordt geen enkel risico genomen en soms moet er gewoon geruimd worden. Weg is weg. In de 60ste minuut wordt er gewisseld: Remon voor Dennis Willemsen en Mark Koudijs voor Bram de Haas. Bram wordt linksbuiten en Oskar gaat naar het middenveld. In de 69ste minuut is het Ferdi van Breukelen die op het laatste moment een schot kan blokken waardoor de nul op het scorebord blijft staan. De geelhemden krijgen in de omschakeling nog een aantal mogelijkheden, maar er worden verkeerde keuzes gemaakt.

Toch scoren ze nog een keer: Oskar zet goed door, komt in balbezit , geeft voor en Dennis Willemsen kopt de bal binnen: 3-0. Even later wordt Maikel vervangen door Henri Rozen! Helaas voor Maik Jansen mag hij niet meer in het veld komen, want je mag in de competitie maar 3x wisselen; in de beker 5x. Ja, dat moet je maar net weten!

Een 3-0 overwinning op Warnsveldse Boys, dan heb je het goed gedaan en zeker de manier waarop. Een echte teamprestatie!

Man van de wedstrijd: Stefan Hekman.