SV Schalkhaar speelde vanmiddag haar eerste bekerwedstrijd thuis tegen zaterdag tweede klasser ZAC (Zwolse Athletische Club) uit Zwolle Zuid. Na inmiddels drie weken trainingsarbeid en een drietal wedstrijden staat de ploeg van Marcel Geestman er goed voor. 

SV Schalkhaar trof in ZAC een ploeg die zeker wilde voetballen en met name voorin een aantal handige voetballers had. Na een wat aftastend begin, wellicht veroorzaakt door de hitte, was de eerste mogelijkheid voor SV Schalkhaar. Linksbuiten Sidar Günesli zette de aanval op waarna hij de opkomende Milan te Riele op maat bediende. Te Riele stond vervolgens oog in oog met de keeper, maar kwam niet tot scoren. Vervolgens was het opnieuw Milan te Riele die de bal uit de stuit recht op de vuisten van de keeper schoot.Aan de andere kant was het SV Schalkhaar dat slordig werd in het uitverdedigen. Keeper Jesse Klopman moest handelend optreden in één tegen één situatie.Daarna was het 3 keer dat SV Schalkhaar voor rust nog op een verdiende voorsprong kon komen, telkens was de sterk keepende Scholten van ZAC een sta-in-de-weg.

De tweede helft werd nog meer voor SV Schalkhaar. Een corner vanaf links door Sidar Günesli werd door Bram de Haas op de lat gekopt. SV Schalkhaar bleef de betere ploeg, maar tot doelpunten kwam het niet. Halverwege de tweede helft werden drie wisselspelers in het veld gebracht. Michiel Hullegie, Tristan Berghuis en Joost Brouwer vielen prima in en gaven de ploeg nieuwe impulsen.In de 82ste minuut was het eindelijk raak voor de thuisploeg. Een goede voorzet van linksback en aanvoerder Jason Westerkamp verdween bij de tweede paal. Milan te Riele wist op knappe wijze deze voorzet in te koppen 1-0. Een verdiende overwinning met wederom geen tegentreffer.

Volgende week zondag 8 september speelt SV Schalkhaar haar tweede bekerwedstrijd in en tegen Heino. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 14.00 uur.