Kersverse derdeklasser Diepenveen heeft haar eerste bekerwedstrijd met 3-1 gewonnen. De meeste kansen waren voor de thuisploeg maar Luctor et Emergo zal toch het gevoel hebben gehad dat er meer in heeft gezeten.

De start van Diepenveen was voortvarend. Al na drie minuten schoot Jim Willemsen een goed lopende aanval tegen de touwen waardoor de thuisploeg van een droomstart kon spreken. Vervolgens bleef Diepenveen een kwartier de betere partij zonder hele grote kansen bij elkaar te voetballen.

Luctor kwam na 25 minuten beter in de wedstrijd en tien minuten voor de pauze zelfs op gelijke hoogte. Tot tweemaal toe gaf de thuisploeg een hoekschop cadeau. En ook de 1-1 was een cadeautje aangezien de bezoekers geheel vrijstaand binnen konden koppen.

De geel-zwarten gingen uiteindelijk met een 2-1 voorsprong de rust in. Een uitstekende aanval over meerdere schijven werd door Pepijn van den Wollenberg beheerst in de lange hoek gekruld.

Na de rust verscheen Diepenveen opnieuw scherp. Na een minuut had Jim Willemsen de 3-1 al op de schoen. Zijn poging ging naast. Vier minuten later schoot Jeffrey Blanken van ruime afstand wel raak waardoor het verschil gemaakt was.

Dat verschil had twee minuten later alweer teruggebracht kunnen worden tot één. Doelman Maurits Boukes was attent en hield de thuisploeg op de been. Dat was een sein tot meer controle bij Diepenveen. Mede daardoor gebeurde er twintig minuten vrij weinig. Tot een kwartier voor tijd. De spits van Luctor dook plots alleen voor Boukes op die ook deze keer attent was. Aan de andere kant was Blanken nog dichtbij een treffer maar zijn poging werd door de doelman gepromoveerd tot hoekschop.

Diepenveen wint en kan daardoor tevreden terugkijken op het eerste officiële weekend. Het team zal rustig verder bouwen de komende week alvorens het als promovendus begint aan de competitie thuis tegen Helios.