Schalkhaar is het bekertoernooi begonnen met een magere 1-0 overwinning op ZAC. Lang leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen maar in de slotfase trok de ploeg van Marcel Geestman de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Op de snikhete Horsterhoek leek Schalkhaar al binnen vijf minuten op voorsprong te komen. Een goed uitspeelde aanval werd echter oog in oog met de doelman nipt voorlangs geschoven.

Het publiek ging er eens goed voor zitten maar zag een half uur lang dat beide teams onzorgvuldig waren waardoor grote kansen uitbleven. Pas tien minuten voor de rust kreeg de thuisploeg een enorme kans om te scoren. Bram de Haas zag zijn inzet door de doelman onder de lat weggetikt worden. Nog voor de rust zag wederom Bram de Haas en daarna David Klopman schoten op de doellijn geblokt worden.

Het eerste spektakel na de pauze was wederom voor het doel van ZAC. Nieuwkomer de Haas raakte ditmaal het aluminium met een kopbal. Vervolgens nam de hitte beslag van de Horsterhoek. Het spel werd trager, de keuzes minder en de amusementswaarde ging naar beneden. Tot de 73e minuut. Tristan Berghuis, overgekomen van WSV, kreeg de bal in de schoot geworpen van een ZAC verdediger maar weigerde het buitenkansje achter de uitstormende doelman te schuiven.

Het was wel een teken voor de jonge ploeg van Geestman om aan te zetten. Een omsingeling volgde waardoor een doelpunt steeds meer in de lucht hing. Uiteindelijk bleek Milan te Riele de matchwinnaar met een kopbal op een uitstekende voorzet van Jason Westerkamp.

ZAC deed in de slotfase nog een poging gelijk te komen. Maar de vier aanvallers en het opportunistischere spel leverde slechts één hoekschop op die eenvoudig uitverdedigd kon worden. Mede daardoor won Schalkhaar met 1-0. Is de overwinning verdiend en zal de ploeg van Geestman vooral willen voortborduren op het spel van het laatste kwartier. Want toen kreeg het de tegenstander met de rug tegen de muur en had het veldspel ook effect.