Voorwaarts won in Apeldoorn de derby tegen AVV Columbia met 0-1. Een overwinning met kleine cijfers die echter wel volkomen verdiend was. Voorwaarts deed daarmee goede zaken en nam afstand van de onderste vier plaatsen.

Voor menig speler die een stap wil maken is het wennen om aan het gevraagde niveau te voldoen. Klarenbeker Sem Mensink maakte de overstap van vierdeklasser SC Klarenbeek naar Voorwaarts en laat eenmaal fit zien dat hij weet wat er gevraagd wordt. De student operationeel technicus aan het ROC is de stap naar Voorwaarts goed bevallen. Sem: “Het voetballen in de 1ste klasse is voor mij een uitdaging. Het team heeft mij goed ontvangen en ik ben blij deel uit te mogen maken van deze selectie.”

Voor de winterstop was Sem een paar weken uitgeschakeld door een blessure aan zijn enkel. Nu na de winterstop is hij weer volledig op het veld bij de selectie en in Apeldoorn basisspeler.

En zijn inzet was hard nodig deze zondagmiddag, want er lag in Apeldoorn veel druk op de defensieve taken. De 0-1 na twee minuten was een opsteker, maar bleek geen garantie voor een doelpuntrijke wedstrijd. Columbia streed voor wat het waard was en beide teams hadden moeite met de slechte staat van het veld.

De thuisploeg kreeg na 15 seconden al een grote kans. Deze doelpoging ging naast. Sem: “Een halve minuut later lag de bal er na onze eerste aanval wel in. Een heerlijke goal.” Na een aanval over rechts volgde een voorzet van Cengizhan Genc, die door Marcus van Geelen onberispelijk, hoog in het doel, werd binnengeschoten. Voor rust kon uitblinker aan Voorwaarts-zijde Bruce Schotman nog twee keer scoren. Helaas werd zijn goede optreden niet beloond met een doelpunt.

Ruststand 0-1.

Na rust was Columbia onmachtig en kon Voorwaarts op een moment na de tegenstander van het doel houden. Voorwaarts was bovenliggend, maar helaas onzorgvuldig in de eindfase. Hoogtepunt was een solo van Sem Teering, die het doel miste nadat de behendige aanvaller een vijftal spelers zijn hielen liet zien.

Het slotwoord is aan de man die deze wedstrijd in de spotlights stond. Sem: “We vergaten uit te lopen, maar gaven ook na rust niks weg. Al met al niet onze beste wedstrijd, maar we vochten als een hecht collectief en daarmee trokken we de drie punten over de streep.”