Je moet verliezen om te leren winnen. Dit zou zo maar een gevleugelde uitspraak van Johan Cruijff kunnen zijn, die nog enig perspectief biedt voor de tweede seizoenshelft van de vaandeldragers van Voorwaarts 1.

Voorwaarts liet het bij SDC Putten na een prima eerste helft niet op voetballend vermogen afweten, maar op een belangrijke randvoorwaarde namelijk het vermogen te incasseren, wat nog altijd voorafgaat aan winnen. Voorwaarts verloor van SDC Putten met 2-0, nadat het de eerste helft dominanter was dan de nummer drie van de ranglijst.

De tweevoudig doelpuntenmaker van een week eerder, Bruce Schotman was dan ook teleurgesteld in het resultaat bij rust. ‘Wederom een goede eerste helft gespeeld waarin we twee goede mogelijkheden hebben gekregen op een voorsprong.’ Bruce doelde op een mooie aanval over meerdere schijven waarbij Marcus van Geelen een goede kopkans kreeg en een aanval over rechts waarbij Nick Linthorst de bal op de buitenkant van de paal schoot.

SDC Putten liet zich niet onbetuigd met een kopbal voorlangs en een schot vanaf 11 meter over het doel, maar Voorwaarts speelde het eerste half uur dominant en een voorsprong had bij rust verdiend geweest. Ruststand 0-0.

In de 60ste minuut liep Voorwaarts tegen een achterstand aan. Bruce: ‘Een afvallende bal werd bij een corner tussen een aantal spelers door in de goal geschoten, 1-0.’ Wat daarna volgde was minder fraai. Diego Paais moest het veld verlaten met een rode kaart en hierdoor moest Voorwaarts nog een half uur met 10 man verder.

Even daarna was er een opstootje met een supporter van Voorwaarts naast het veld. Bruce: ‘Na een afkoelingsperiode konden we na 10 minuten weer door. Helaas was na de rode kaart en onderbreking de geest uit de fles. We konden slechts nog tegenhouden en moesten nog een tweede treffer incasseren, 2-0.’

Voorwaarts staat halverwege het seizoen op de laatste plaats. Bruce ziet nog wel perspectief: ‘We hebben na de winterstop een bredere selectie en we doen op een enkele uitzondering na elke wedstrijd mee om de punten. We zien dus nog zeker mogelijkheden het tij te keren.’

Klik HIER voor een verslag van de zijde van SDC Putten.